Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Sport i szkolenie

Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach...

Thread Tools Display Modes
Old 30-05-2006, 19:40   #8
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Default Zawody Obedience Warszawa 21.05.2006

Quote:
Originally Posted by Ori
W Warszawie pojawily sie nowe Wilczaki w Obedience
Gratuluje odwagi i zachecam do dalszej pracy.

Zawody odbyly sie 21 maja, kawal czasu temu. Przez ten czas zdazyly sie przewalic po rozmaitych forach gorace dyskusje, ktore zdazyly tez przygasnac.... Az tu nagle w niedziele, jakim przecudownym zbiegiem okolicznosci Ela wpada na forum dogomanii i wypytuje o wyniki "zerowek". Niewazne zawody, wazne tylko wyniki... potwierdza to pozniej rozpaczliwa ikonka "" ze tak jej przerazliwie smutno, ze wlasnie wilczakom, o ktore pytala, zle poszlo. Po czym myk na wolfdoga i radosne gratulacje ...
Nie jest tajemnica, ze stosunkow na linii Warszawa-Poznan nie utrzymujemy, a jesli sa to bardzo napiete (delikatnie mowiac), dosc ze nie ma np. Dewi a jest "suczka z Warszawy"..ze swoja pania - "ta kobieta z Warszawy"
Ja sie wiec pytam po jaka cholere ta hipokryzja??? Nie wierze ani w gratulacje ani w zachety....bo szczere to one nie sa na pewno,juz uczciwiej byloby, wzorem wlascicieli Amona (a moze juz nie wlascicieli??), wprost powiedziec "przewaliliscie - nie znacie sie", ja Wam pokaze za chwile jak sie to robi..bo przeciez o to chodzilo.

Mam wiec prosbe albo o uczciwe , odwazne staniecie do dyskusji albo o pozostawienie nas w spokoju. Nic nie poradze na chore ambicje i dowartosciowywanie sie kosztem "porazki" innych ale nie zycze sobie tego rodzaju podjazdow.
Mam nadzieje, ze jasno sie wyrazam

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules