Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2006, 21:19   #1
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Jistě,co se týče statistiky vyhodnocování Dkk importů a exportů,pro sledování vývoje Dkk po jednotlivých rodičích, není situalce úplně ideální.Ale na druhou stranu si musíme uvědomit,že je to jeden ze způsobů rozšíření genofondu plemene jak u nás,tak v zahraničí.(A obávám se,že za stávající situace, ještě dolouho jediným bude.)A to také není zanedbatelné u tak málopočetného plemene,jakým čsv je.Stejně tak krytí zahraničními,u nás nehodnocenými psy má svůj přínos z hlediska rozšíření stávajících genů.
To,že importy nemají předky vyhodnocené stejným vetem jako naši psi, a že expotry budou hodnoceny různými vety, nás přece neopravňuje mávnout rukou nad způsobem vyhodnocování u nás a ještě ke všemu ten stávající způsob zlehčit,abychom se tak dostali na úroveň"světovou". A je mi líto,že se těmito názory nechali čévéčkáři ovlivnit.
Podle mě je daleko závažnější problém,že velká čast z těch štěňat,která zůstávají v ČR,majitelé k rentgenu vůbec nedovedou.Tam jsou podle mne "rezervy",které by se daly řešit.
CDaniela jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules