|
|
|
|||||||
| Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Z drugiej strony (jeśli już tak gadamy) "mięsiarze" często popełniają podobny błąd, bo jako dowód na szkodliwość diety jarskiej przywołują znane im przykłady nieodpowiedzialnych np. rodziców, zamiast porównywać tych, którzy do tematu podchodzą mądrze. Last edited by Grin; 18-02-2014 at 11:20. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
I... nie, nie chcę gadać o żywieniu, pokazuję Ci tylko, jaki jest Twój sposób dyskusji. Dobra, nie rozwadniam już tematu. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Te badanie niczego takiego nie pokazują. 1. W pierwszym badaniu dotyczącym wegańskich dzieciaków zaniepokojeni ich wynikami lekarze postawili hipotezę że jak ich rodzice dostosują się do ich zaleceń to powinno być ok to nie żaden dowód tylko hipoteza i tylko tyle. 2. W 2 badaniu poza zastrzeżeniami o których pisałem (część rzeczy jest uwzględniona np. BMI reszta nie) masz wykazaną tylko korelację pomiędzy ilością zjadanego mięsa a długością życia i prawdopodobieństwem występowania różnych jednostek chorobowych. O różnicy pomiędzy korelacją a wykazaniem że spożywanie mięsa jest czynnikiem sprawczym krótszego życia i zwiększonych ryzyk zachorowań już pisałem To żaden dowód i każdy kto zna się minimalnie na metodyce prowadzenia badań naukowych ci to potwierdzi. Z polskiego na nasze (bez ironii chcę tylko być dobrze zrozumiany) trzeba by wykazać zarówno że to właśnie mięso jest odpowiedzialne za te wszystkie złe rzeczy oraz wykazać mechanizm w jaki sposób niewinne 175 g chudego czerwonego mięsa (dla faceta o należnej masie ciała 75 kg) i 125 g dla kobiety o należnej masie 50 kg, w jaki sposób robi te wszystkie straszne rzeczy. Bo właśnie takie są zalecane prawidłowe maksymalne porcje mięsa dziennie pozostałe 50% dziennej porcji białka może być już dostarczone z innych źródeł np: roślinne-soja. sery i przetwory ,jajka, ryby i inne owoce morza. Ale nie chcesz gadać to się nie narzucam. Ty mnie nie przekonasz a Ja nie mam w sobie potrzeby do przekonywania Ciebie żebyś zaczęła jeść mięso, chciałem tylko dla zainteresowanych przekazać trochę informacji do przemyślenia a każdy robi z tym później co mu się podoba.:-)) |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Last edited by Wonderfull Wolf ES; 18-02-2014 at 22:30. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Rozumiem, że po prostu źle wtedy dobrałeś słowa, tak? Bo nie wierzę, że nie widzisz różnicy pomiędzy takim sformułowaniem jak: "moje wątpliwości dotyczą...", a "ludzkość nie przetrwa". |
|
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Junior Member
|
Quote:
![]() Quote:
Co do długofalowych badań to warto może do nich podejść od innej strony/ co już zrobiono/ i przeanalizować dietę/nawyki żywieniowe populacji /tzn nie pojedynczych jednostek ale większej grupy, żyjącej w podobnych warunkach/ ludzi długowiecznych To co z tą publikacją dla mnie Last edited by Emi; 18-02-2014 at 13:49. |
||
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|