Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Sport i szkolenie

Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-02-2014, 13:01   #1
Puchatek
Senior Member

To ja już się troszkU zagubiłam....
Czy to dysputa o indywidualnym stosunku do łowiectwie i >polak1971< jest do odstrzału /bo ośmielił się odpowiedzieć na ewidentny atak/, czy to własne opinie z doświadczeń na temat wilczaka w łowiectwie?
...
Gdyby bawić się w wyłapywanie stereotypów, to w samym tym temacie /nie koniecznie tylko w wypowiedziach Pytającego/ znalazło by się kilka....

...
P.S. Czy mnie się tylko wydaje, czy najlepsze/najsnobistyczniejsze(*) /-piękna nowo-mowa/ karmy , to te z dziczyzną i rybami "z wyższej półki" /coś czytałam ostatnio o trzebieniu łowisk.../ oraz pachnąca jeszcze krwią padlina w BARF-ie... /RET. /

(*) -oprócz kilku jeszcze zajebistych ciekawostek...

Last edited by Puchatek; 13-02-2014 at 13:06.
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 13-02-2014, 13:03   #2
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Wonderfull Wolf ES's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bura View Post
Czy to dysputa o indywidualnym stosunku do łowiectwie i >polak1971< jest do odstrzału /bo ośmielił się odpowiedzieć na ewidentny atak/

nie mam pomysłu na atakowanie polak1971 bo i niby za co? zainteresował mnie i w oczekiwaniu na odpowiedź dyskutuje dalej
Wonderfull Wolf ES jest offline   Reply With Quote
Old 13-02-2014, 13:07   #3
Puchatek
Senior Member

>Wonderfullu< , nie Ty Mu nakopałeś obrażając na >dzień dobry<.
Old 13-02-2014, 13:33   #4
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
>Wonderfullu< , nie Ty Mu nakopałeś obrażając na >dzień dobry<.
Ja i konsekwentnie trzymam się tego, co napisałam. Podobnie jak kilka lat temu w temacie G. (co niedawno Ci przypomniałam, przy okazji innej rozmowy, na FB). Mój system wartości nie musi iść po drodze z 'tłumem'.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 13-02-2014, 13:27   #5
Emi
Junior Member

Emi's Avatar

Quote:
Czy to dysputa o indywidualnym stosunku do łowiectwie i >polak1971< jest do odstrzału /bo ośmielił się odpowiedzieć na ewidentny atak/, czy to własne opinie z doświadczeń na temat wilczaka w łowiectwie?
....
A czy to nie przypadkiem kolega polak wystosował długą wypowiedz dlaczego myślistwo jest uzasadnione i "cacy"? Ja się tylko odnoszę to tego co sam napisał, do użycia wilczaka w myślistwie się nie odnoszę, bo pan kolega nadal nie uściślił co by chciał z tym wilczakiem robić. Nie jestem myśliwym i nie muszę znać szczegółów pracy posokowca...

Postuluję: nie ucinajmy dyskusji o tej ważnej dygresji/ dyskusji, nie ataków/. Ja chętnie posłucham kolejnych argumentów każdej ze stron. I forum ostatnio takie martwe bywało ...

Last edited by Emi; 13-02-2014 at 13:33. Reason: dopis
Emi jest offline   Reply With Quote
Old 13-02-2014, 13:42   #6
Puchatek
Senior Member

A to, droga Emi, to jest odpowiedź na to:
Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
i pozwól, że nie będę sobie czynić nieprzyjemności kontynuowania rozmowy z Tobą. Za bardzo siebie szanuję.
Quote:
Originally Posted by Emi View Post
pan kolega nadal nie uściślił ....Nie jestem myśliwym i nie muszę znać szczegółów pracy posokowca...
"Pan kolega" wszedł na WD z pytaniami:
Quote:
Originally Posted by polak1971 View Post
czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? ....Chciałem też zapytać czy szkolenie go jednocześnie jako psa obronnego nie wyklucza się ze szkolenia jako posokowca. ...
Nie sądzę, że musi -akurat Wam -cokolwiek uściślać. >Pytanie-odpowiedź< /podpowiedź/ wystarczy. To nie rozmowa o łowiectwie/myślistwie i "uj wi" czym jeszcze. Macie doświadczenia, to się podzielcie. Nie macie -to po co kopać? /ret./. Chce człowiek wilczaka, będzie go miał, jest to na rękę hodowcom i ogromowi szczeniaków na rynku. Zamiast Mu przywalać /i udowadniać stereotypy/, podzielcie się wiedzą o szkoleniu, o zachowaniu wilczaka w lesie, o wilczaku jako takim /niektórzy to w swojej mądrości zrobili, inni dalej "cudują" zamiast wskazywać tematy do przeczytania na forum/.

....
"Mój system wartości nie musi iść po drodze z 'tłumem'. " -a i "tłum" nie musi preferować Twojego systemu wartości.
Old 13-02-2014, 14:00   #7
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
"Mój system wartości nie musi iść po drodze z 'tłumem'. " -a i "tłum" nie musi preferować Twojego systemu wartości.
Święta prawda, i żadne odkrycie Ameryki

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules