Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > _Administracja

_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi....

Thread Tools Display Modes
Old 01-01-2014, 19:47   #26
krzyg
Dziad Borowy

krzyg's Avatar

Send a message via Skype™ to krzyg

Quote:
Originally Posted by Bajka View Post
Za to zamiast zapowiedzi o miocie, od kilku dni figuruję w bazie wolfdoga jako hodowca, który nie dosyła informacji o swoich miotach! Dosyć to nagłe i niespodziewane. Jest mi z tego powodu cholernie przykro, bo informacje dosyłam regularnie po narodzinach szczeniąt, dodatkowo kilka razy i na różne sposoby, żeby na pewno dotarły (mail, formularz). Regularnie uzupełniam także wyniki wystawowe.

W ramach wyjaśnień: nie wiem, jakim sposobem po narodzinach naszego miotu „B” w bazie pojawiły się „dane” właścicieli wyssane z palca (pomimo tego, iż wysłałam właściwe i kompletne). Nie wiem także jakim sposobem w profilu BOHATERA Wzb pojawił się nagle „brak właściciela”. Poprzedni właściciel nie wysyłał takiej informacji, a ja wysyłałam pełną informację z danymi nowego właściciela. No ale w bazie wisi co wisi.

Jeżeli do bazy wolfdoga mogą być dodawane wszelkie informacje totalnie bezkrytycznie, to może warto wprowadzić taki system jaki jest przy dodawaniu wyników wystaw: każdy dodaje sam, ale automatycznie jest pod tym podpisywany publicznie, loginem, więc bierze odpowiedzialność za rzeczy jakie wpisuje.
Przyłączam się do pytania. Dane Ulfura (http://www.wolfdog.org/pl/dbase/d/20782) są również z sufitu (płeć, właściciel). Miot K nie ma zdjęć chociaż były dodawane. Hodowla też nagle trafiła na listę nie dosyłających danych - chociaż zawsze były wysyłane. Żadnego ostrzeżenia o jakichś brakujących danych nie było, ani nawet powiadomienia o zmianie statusu.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules