|
|
|
|||||||
| Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Ono by to fakt chtělo profily DNA a testy paternity všech štěňat obecně a povinně, podívejte se, na čem se "chová" ve Francii.V Itálii jsou taky kříženci.My bychom měli být takové "ostrovy jistoty", kde je vše 100% ní a důvěryhodné. Asi je čas ty DNA profily začít dělat u všech chovných jedinců. Chceš chovat? Tak udělej testy. Jinak ani nechovej. Za chvíli se ti kříženci rozlezou po plemeni jako mor a už nikdy nikdo nedohledá kde byl začátek křížení . Asi je to podnět pro konference v obou zemích původu.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Monika - neda mi to nevyjadrit sa. Vyraz "Edita bude mnozit dal" je az prilis silny aj na moj vkus. To ze nieco nie je v poriadku tusi vela ludi, ale to co si napisala uz je podla mna silne kafe...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
OK, tak to se omlouvám, opravuji na "chovat".
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
nemusis sa ospravedlnovat, bol to len moj pohlad na vec...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
http://www.tobrok.sk
|
Kokos Palo, byť tebou, vezmem tú tvoju mega krásnu a mega dôležitú suku pre chov a dám jej spraviť test za 30€!!! a keby aj stál 50€. dám jej spraviť každý možný test, keď je taká mega dôležitá. a áno, v tomto bola irónia! plačeš tu nad rozliatym mliekom. myslím, že klub bude mať toľký chochmes, že ak bude test OK, preplatí ti ho a nebude mať problém s pustením do chovu. takto môžeš kvákať na všetky svetové strany, to ti suku chovnou nespraví a ani nič nezistíš. zodvihni sa a niečo sprav! mať takéto podozrenia, tak to mňa samu serie a dvihnem zadok od FB a idem na krv so sukou. môžeš si hovoriť čo chceš, ale logika hovorí jasne - v CW SÚ krížence a keď chcem byť dobrý chovateľ s dobrou reputáciou, tak niečo pre to robím... nevidela som, že by si sa o niečo snažil, zatiaľ len vypisuješ, ako ti bolo ublížené a klub nič nerobí. prepáč, ale už mi nedalo, je to groteska čítať tieto riadky. milión príspevkov o tom istom a ty stále nechápeš. ľudia ti dali za pravdu, povedali ako to je a ty stále o tom istom dookola. sorry, ale toto už je fakt silná káva. p.s.: mňa ešte udivuje, že na SVP ti brali psov iní a ty si šiel s Garonom na bonitku v takom strašnom stave, že takého psa by som brala k veterinárovi a nie na bonitáciu. to si hovoríš chovateľ?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Ale! Petka vie byt neprijemna... Ale davam za pravdu
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
Ludia ale otazna nie je len Juna ale aj jej rodiacia ci su cisti! Vravim ze z profilu Juny a Issara toho vela nezistis, mozno keby bola Rubin k dispozicii ale na to zas treba Edit.
A este mi nie je jasne ako ma preboha klub nieco riesit s Edit, nemame peniaze na pravnikov a co ja viem co a nema ani Edit ziadne pohladavky na nas, na rozdiel od Pavla s ktorym ma kupno-predajny vztah bez ohladu na existenciu zmluvy alebo nie. Pavel voci nej ma narok tak nech ho uplatnuje voci nej a nie klubu, ktory ma v zaujme v prvom rade plemeno a az potom ludi ktori pre to plemeno nieco robia. Ak je v konflikte zaujem plemena a cloveka, kam sa ma podla vas garant plemena postavit? |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|