![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Palo, ty si ochotný na testy poskytnúť DNA? Nie som si istý, či si sa k tomu vyjadril niekde, lebo sa to rozoberá už v mnohých diskusiách. Ak áno, zdieľam názor, že by mal testy hradiť ten, kto pôvod spochybňuje a to je klub. Je to v záujme plemena, ktoré chce klub chrániť a ktorého je garantom, čo je vlastne hlavný cieľ klubu. Chovateľská stanica z Dubničanky určite nikdy nekupovala psa s úmyslom vlastniť kríženca a kupoval ho v najlepšej viere, videl potenciál v spojení, ktoré je na papieri. Verím tomu, že je v záujme plemena chovať na čo najväčšej základni chovných jedincov a nie produkovať stovky kusov klonov malých Hittov a Carrov, ako tomu bolo donedávna. Oháňať sa garanciou plemena neznamená len to, že budeme mať najprísnejšie podmienky uchovnenia...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
ja vzorku poskytnem velmi rad a bol by som rad aby sa tie testy cim skor spravili... a s tvojím príspevkom môžem len a len súhlasiť...
ja sa môžem vzoriek dožadovať, avšak ja ako chovateľ nemám žiadne páky... zato keď sa zaangažuje klub, ten už tie možnosti má daleko väčšie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
bla bla bla...ved to vsetko je nam vsetkym jasne, je to tu uz 100krat dookola spominane, ale pisanie si na fb asi nepomoze...kym nemam chovneho psa, chovnu suku, kym preto nespravim vsetko, co je v mojich silach, tak si neplanujem vrhy, neospevujem len krasu, nepisem dookola vsade to iste, neidem ako baran proti vsetkym, ale hlavne proti sebe...vzorky a ine potrebne veci v diskusii na fb nenajdete..a k tomu behu, vy, co by ste ho najradsej zrusili, ak sa na to necitite, mam kamosa, kt. to za vas vsetkych odkruti, ak by ste chceli...ma 15, ale rad pojde
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
BIG LIKE!!! hlavne posledná veta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Pavol vidim ze chovatelom chybi info o minimalnej genetice, takich skousek nie robi klub? ked budes mat psa CSV x CW a kryt jeho z psem CSV x SW bude moznost roditsa a stenatkom ktere vypadaju ako SW - co aj bolo na Francusku.
uz aj tak staci psov ktery nei su tipicke ( srst ako u huski, bile nie tipicke maski) jeste treba dat aj problemy zdravia do chovu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Miloš, tu teraz nejde o beh a podmienky. Spomenul som ich len preto, že ich vyžadovanie a upravovanie je jednou z hlavných úloh a ďalšia polemika by sa hodila do inej témy. Chápem v otázke okolo Juny obe strany. Na jednej strane je podozrenie z prikríženia iného plemena a to je veľmi opodstatnené. Na druhej strane je ale poškodený člen NÁŠHO klubu, dlhoročný chovateľ. Áno, čítate správne, vidím ho po právnej stránke ako poškodeného a to hneď z dvoch strán. Na jednej strane zaplatil za "tovar", ktorý možno nedostal v takom stave, v akom mu bol garantovaný. Na druhej strane je právna stránka a síce, že takýto pes by nemal byť pripustený do chovu na základe nepotvrdenej informácie. Na takýto úkon by mal mať klub "dôkaz nad všetku pochybnosť" a nie podozrenie. Jednou z hlavných úloh klubu je: "Zameriava sa na rozširovanie chovateľskej základne". A toto sa ako deje? Kde je tento cieľ v tomto spore? Myslím, že sa dosť vytratil.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
co jsem chtěla říct? dala jsem sem fotku psa co vypadá jako typický NO, kdyby měla matka PP a já ji měla v plánu nakrýt svým PP psem, vydala štěndům PP a přes požadavky na testy paternity s ním můžu krýt, protože přece vypadá jako NO a tak není pochyb že jím tak je...a že je jeho otec čsv no a co, na něm to přeci vidět není...je to jen příklad toho jak ty uvažuješ, podle exteriéru si nepřipouštíš že vše co bylo řečeno a prokázáno se na tvé feně případně jejjich potomcích nemůže projevit...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|