![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
ono v podstate v situaci, jaka tu je, snad ani neni podstatne, kdo je Yvainuv otec. tak aspon neni blizce pribuzny se zbytkem mistni populace.
tady se skutecne chova na leccem a vydava se za CSV kdyz jsme se rozhodli, ze chceme CSV, velmi rychle bylo zrejme, ze z mistniho chovu to nebude ale konec OT, vsude jsou sve problemy |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ano...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Issar Kollárov dvor
Chovateľská komisia navrhuje výboru zverejnenie výzvy týkajúcej sa prípadu Issar Kollárov dvor v nasledovnom znení: „ Výbor KCHČSV SR oznamuje, že bol vypracovaný DNA profil psa Issar Kollárov dvor (SPKP 264 ![]() Ked som si prečítal tento paškvil, zdvihol sa mi ako majiteľovi Juny Crying Wolf opäť tlak... nie je tu ani napísaný výsledok už urobeného testu Yasmine (sestra psa Yam Crying wolf) - Issar... ako tomu dobre rozumiem, mám dať na svoje náklady porovnať vzorku Juny s Issarom (môže vyjsť niečo iné než z predošlého testu? vysvetlí mi niekto čo sa tým získa, keď nežije flash? nevidím dôvod prečo by som mal ja osobne dokazovať čistotu rodokmeňa sučky Juna CW, skôr klub by mal dokázať svoj pravdu a svoje podozrenia vedieť relevantne podložiť a dokázať, ked už si klub dovolil pozastavit na týchto zvieratách chov... a klub by sa mal za svoje prieťahy a (ne) činnosť minimálne ospravedlniť, teda pokiaľ nemá v rukách rukolapný dôkaz, že junin predok je sarloos... ak ho má sem s ním... alebo zase je všetko v pozícii jedna pani povedala? v blízkej dobe preto som nútený spracovať žiadosti na slovenskú kynologickú jednotu, FCI a prípadne žalobu na klub o náhradu škody... zatiaľ môj krátky postoj k tejto veci... závery už vyššie uvedeného testu: V pripade, ze nie je k dispozii DNA obidvoch rodicov, da sa rodicovstvo len vylucit, nie potvrdit. V tomto pripade vsak DNA profil pravdepodobneho rodica a potomka su podobne, cize nie je mozne rodicovstvo vylucit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
no já bych se spíš než na klub obracela na Edit a chtěla vysvětlení a případné odškodnění od ní, ONA byla několikrát vyzvána k testům a nespolupracovala ( a jestli si to dobře pamatuju tak to bylo za života Flash).....klub to krytí neřídil...a už z důvodu narození červených štěňat s potvrzenou paternitou, bych se, v případě že bych byla majitelem feny se stejnými předky, snažila tohle vyřešit a ne kopat na všechny strany a obviňovat všechny kolem jen ne toho kdo za to může...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
na slovensku riadi chov klub, klub niečo spochybnil, preto nech dokazuje, ak nemá v rukách nič, som zvedavý ako svoju dôkaznú núdzu ustojí... ja som junin rodokmeň nespochybnil, tvrdím že je v poriadku... kto tvrdí niečo iné, nech sa páči, nech dokazuje ten... tento krok ktorý teraz urobil klub je jednoducho povedané "odhodenie horúceho zemiaku na druhú stranu"... pýtam sa, dokedy chce klub záležitosť riešiť, až pokiaľ zvieratá nezostárnu a potom už budú k ničomu???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
pokud po všem co kde bylo napsáno otestováno a po tom jak se k tomu staví chovatelka tvé feny nemáš žádnou snahu pomoct prokázat pravdu ať je jakákoliv, nejsi pro mě seriozní chovatel...i unás vznikli pochybnosti o otcovství psa, majitel feny a druhého psa se oháněl potvrzenou kastrací...přesto chovatelka na kterou byl vrh napsán se k tomu postavila čelem a pomohla prokázat pravdu a vše napravit...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
marie to že pre teba nie som seriozny chovatel ma nesmierne trápi, ale dokážem s tým žiť... ja na june vidím kvalitu, nevidím na nej žiadny znak sarloosa, už bolo z tejto vetvy vela zvierat, ja tam stale žiadneho saarlosa nevidim... ide mi o kvalitnu suku, ktorú si nenechám zlikvidovat kvôli politike, ja hájim záujmy suky a nie byrokratov, to je všetko...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|