![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
nezjemnujme, pustme do chovu vsetko..hlavne, nech je to pekne!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
http://www.tobrok.sk
|
![]()
súhlasím so všetkým. aj ja si myslím, že P5 a ani P14, rovnako ako P1 nič neznamená. chovateľ sa pod krytie podpisuje svojou chovkou a ak chce kryť P5 psom, prečo nie? v Trusalke sa toto tiež rozhodlo, že P5 psy neidú do chovu a aj tie Cčka... je to škoda, no. ale myslím, že teraz je v klube dosť ľudí, čo majú dosť rozumu na to, aby sme chov posunuli dopredu a nie držali ho niekde v roku 1970. proste niektoré veci treba aktualizovať, s tým súhlasím. ale beh si myslím je OK
![]() ![]() toto sú riziká, ktoré podstúpi chovateľ a niekedy je fakt P14 pes krajší ako P1... preto súhlas, robme zmeny, ale nie hrrr, ale opatrne, premyslene a s rozvahou |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
mdaaa i tak krok za krokem umera chov na SK
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
nic v zlom, mne to skor pride tak, ze keby tu niektori ludia mali psov P3 s RTG A/A a behom....tak tato debata vobec ani nevznikne
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Pet'ka chovnost na HD C bola na SK tez - to zrusil nas kamarat O. D. v Hroncu, pre co nie vim. TO je poligen a od HD A ( do 5 generacii) moze byt cely vrh HD D. a od HD D moze byt vsetke HD A ( poligen poligen
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
http://www.tobrok.sk
|
![]()
myslela som, že to bolo v Trusalovej, ak v Hronci, beriem späť. Len viem, že som na tej schôdzi bola aj ja
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
A jsem pro beh.
![]() Stačí sledovat psy (na vystavach), jak se pohybují, jake mají problémy s pohybem. Ve standardu je jasně napsáno: "temperamentný, veľmi aktívny, vytrvalý, učenlivý, rýchlo reagujúci". Psi, který je vidět jsou nekdy parodie těto slov. Mnozí z nich by meli problém nejen s 40 km, ale i ubezet 20 km... |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|