|
|
|
|||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
OK. Sędzia się nie popisał mówiąć o "zbyt lekkich głowach", "stromym kątowaniu przednich kończyn", "zbyt blisko stawianych łapach", czy też "wykręconych łapach na zewnątrz". Ewidentnie to, o czym mówi wzorzec było mu obce.
Ale można znaleźć dla niego usprawiedliwienie. Jest to sędzia "all-rounder". Sędziujący setki ras. Może po prostu nie trafił na wzorzec rasy lub nie miał na to czasu - w końcu wilczak pochodzi od ONa, więc jak posędziuje trochę według wzorca ONa, to nic się nie stanie. Może nikt nie zauważy? Czego jednak nie rozumiem, to tego, jak hodowczyni wilczaków, która wypuściła już 5 miotów i posiada je jakoś ponad dwie dekady, pisze, że wszystko było w porządku. Że to tylko brednie "nie bywających na wystawach ignorantów". Skoro twierdzi, że sędzia miał rację i wilczaki mają mieć szerokie klatki, szeroko rozstawione nogi, ciężkie głowy, łapy równolegle postawione, jak bulldog, to ja się poważnie obawiam o przyszłość rasy w Polsce. Po co hodować według wzorca, skoro można udowadniać, że wzorzec nie jest ważny, a najważniejsze jest to, co powiedział Pan sędzia z Warszawy, Katowic, Niemiec czy Mozambiku?
"It's too bad that stupidity isn't painful.” Anton LaVey Last edited by Huan; 19-03-2013 at 08:42. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wilkokłak
|
Załadowałam do galerii trochę zdjęć http://www.wolfdog.org/site/pl/gallery/cat/2/0/4989
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
VIP Member
|
Quote:
I trudno sie dziwic, ze raduje ja kazdy zle oceniajacy sedzia, bo to kolejny sedzia, ktory doceni jej "typ psa" i ktory zagwarantuje tytuly jej i jej przyjaciolom... A rasa... A kogo interesuej rasa. Liczy sie lans, CWC, swiatla reflektorow i parcie na szklo...
|
|
|
|
#4 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
a ktory pies mial za lekka glowe?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wilkokłak
|
Z tego co pamiętam, to Jared to usłyszał, ale nie wiem, czy tylko on.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
#7 |
|
VIP Member
|
avgrunn-nie. Zrobienie championatu jest najbanalniejsza rzeczą pod słońcem. Każdy jeżdżący pies w końcu sobie championat wyjeździ, a czas ma na to stosunkowo długi. Spójrz na polskie wilczaki, mało który będąc na wystawach nie ma Ch.Pl. Z młodzieżowym bywa różnie, tu czas gra rolę, ale dorosły? Sorry, ale właśnie dlatego ma taką sobie wartość, że jest tak dostępny
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
#9 | |
|
czuły barbarzyńca
|
Quote:
![]() Prosze bardzo - w zeszlym roku na miedzynarodowce w Lublinie byl 1 (jeden) wilczak! Zdobyl BOB'a oczywiscie - inna sprawa, ze mu sie nalezalo, bo urodziwy, ale szans by nie mial u pana Dunczyka i na paru innych wystawach pewnie tez Przejrzyj ilosc wilczakow na wystawach w Gruzji, Rumunii, Moldawii (o ile sa tam wystawy, strzelam na rybe), Grecji, czy w innych pieknych krajach, gdzie mozna przy okazji spedzic kawalek wakacji... Dla lubiacego podroze i majacego troszke kaski to i Interchampion pikus... Bies zrobil szampona PL w ostatniej chwili - teraz juz by tak latwo nie mial, coraz wiecej psow sie pojawia w klasach, a on przeciez rowniez odstaje od przecietnej na swoj cudowny sposób |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Senior Member
|
Quote:
), a jeden szampon w rodzinie wystarczy, tzn przyszly szampon bo jeszcze Lolek musi odbebnic miedzynarodowke i w sierpniu krajowke
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|