|
|
|
|||||||
| Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Dla mnie jest po prostu dziwne ze tak latwo oceniasz ze nikt nic nie robi ze swoim psem, bo tak z Twojego posta czytam.
Czyli co nie ma sensu nic robic z psem jesli nie startujesz od razu poziomem IPO? No bo z tego co widze jakakolwiek wartosc dla Ciebie ma tylko Sexi, tylko wiesz ze od razu nie zaczelo robic to co robi. Podkreslam tak to odczytuje
|
|
|
#2 |
|
VIP Member
|
Ojej....
nie napisałam, że nic nie robi, wręcz przeciwnie. Parę burych chadza/chadzało na ćwiczak i fajnie i zawsze powtarzałam, że cokolwiek się robi, fajnie, że się robi. Tropy, posłuszeństwo, agility, frisbee..co tam komu do głowy przyjdzie. Ale to, że nasze wilczaki potrafią zaliczyć PT czy inne Obi, NIE CZYNI tej rasy użytkową. I nie gniewaj się, ale normalna, lajtowa praca z psem na ćwiczaku to naprawdę nie jest powód do stawiania pomników A obiektywna weryfikacja, o której wspominałam to zawody, to egzaminy na obcym placu, na obcym pozorancie, u obcego sędziego spoza oddziału, który rekomenduje 'naszą szkółkę'. Tak wiem- każdy zdany egzamin czy zaliczone zawody to mega satysfakcja i słusznie. Ale oddzielmy te dwie rzeczy bo przepaść między psem pracującym, albo trenującym w tym wyższym sporcie, a całym tłumem psów na poziomie jako-takiego posłuszeństwa jest kosmiczna (co wcale nie oznacza, że te nasze 'zwykłe' są gorsze). Nie musisz się ze mną zgadzać, ale wiedz też, że moje widzenie tego zjawiska nie oznacza krytyki kogokolwiek, kto 'sobie ćwiczy' z psem |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
#4 | |
|
VIP Member
|
Quote:
BTW-przy kulejącej bazie udało się wpisać? |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Hmm chyba nie zabrzmialo wystarczajaco jak ironia, dlatego wole na zywo gadac :P . Ogolnie jesli ktos chce zrobic obrone to musi zrobic BH
W bazie sa nasze wszystkie egzaminy
|
|
|
#6 | ||
|
VIP Member
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Zainteresowanie szkoleniem jest! Zobacz chociaz sukces naszych weekendow! Po drobnych przetasowaniach jest nas znowu 6! To naprawde duzo biorac pod uwage ich forme, jakosc i cene.
Psow Vaclava nie znam, maliniaki to nie latwe psy, u kogos kto tyle lat pracowal z wilczakami przekrecony maliniak nie dziwi. Dziwi mnie tylko ze majac te super wilczaki na mistrzostwa szykuje akurat maline skoro tamte lepsze. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ngi dhla
|
To jest rasa użytkowa, która czasem ma w nosie, że jej każesz coś zrobić, a przymuszona potrafi się obrazić. Tu niestety trzeba "poprosić".
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|