|   |   | 
| 
 | |||||||
| Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  22-11-2012, 09:39 | #21 | 
| 'Wilk z baśni'  :) Join Date: Jan 2008 Location: Kraków / Żydów...i tak na zmianę:) 
				 |   

Paweł bardzo mocno trzymamy za Was kciuki i za Wonderkę! Życzymy ogromnie, żeby udało się szybko znaleźć najlepszą metodę pomocy Wonderce!Trzymajcie się!

__________________  www.wilkzbasni.pl Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni | 
|   |   | 
|  22-11-2012, 09:46 | #22 | 
| Wilkokłak Join Date: Aug 2008 Location: Katowice 
				 |   

Niefajnie, że Wam się to przytrafiło.   Trzymamy za sunię kciuki i przysyłamy dużo "dobrych myśli".   | 
|   |   | 
|  22-11-2012, 10:32 | #23 | 
| Spiderwolf Join Date: Oct 2010 Location: Jasienica 
				 |   

My również ściskamy Was mocno i przesyłamy ogrom ciepłych słów .Jesteśmy myślami z Wami    
				__________________  spiderwolf.plhttp:// | 
|   |   | 
|  22-11-2012, 11:58 | #24 | 
| Gorthan's WeReWoLf |   

Trzymamy kciuki za zdrowie obu suczysk.
		 | 
|   |   | 
|  22-11-2012, 12:00 | #25 | |
| Senior Member Join Date: Feb 2010 Location: Warszawa 
				 |   Quote: 
 Rybka też podsunęła dla Gagi, a Gaga mi  pomysł z rozpuszczeniem w wodzie i podawaniem strzykawką pod fafle. | |
|   |   | 
|  22-11-2012, 14:01 | #26 | 
| Junior Member Join Date: Sep 2008 Location: Jelenia Gora 
				 |   

Dużo zdrówka dla Wondery i Aszczu .
		 | 
|   |   | 
|  22-11-2012, 14:39 | #27 | 
| Junior Member Join Date: Nov 2010 
				 |   

Dużo zdrówka życzymy. Nasza poprzednia sunia miała bardzo podobne ataki, które pojawiły się około 3 roku życia. Zdiagnozowane jako padaczka nabyta na skutek stresu. Kilka lat brała leki (średnio skuteczne) i po około 7 latach nagle się skończyło. Żyła potem jeszcze 6 lat i dożyła pięknego wieku 16 lat. Zawsze zastanawiałam się czy to faktycznie była padaczka. Jeszcze raz życzymy dużo zdrowia i trzymamy kciuki.
		 | 
|   |   | 
|  22-11-2012, 18:54 | #28 | 
| Distinguished Member Join Date: Jan 2004 Location: Supraśl/Poznań 
				 |   

Tak jak czytam opis jak wygląda i jak przebiega tego typu atak, to jestem prawie pewna, że Vargusiowi zdarzyło się to samo. Varg, czyli Kirk Kroy Eden severu- poniekąd spokrewniony z Waszą sunią. Varg miał wtedy jakieś 4, 5 lat, tak mi się wydaje. Atak był jednorazowy, on zaczął się trząść, popiskiwał, łapy mu zdrętwiały. Ale trwało to bardzo krótko, nie zdążyliśmy z nim nawet wejść do samochodu, żeby pojechać do weterynarza. Trwało to krótko, parę minut, a Varguś później zachowywał się, jakby nic się nie stało. Weterynarz polecił nam wtedy, żeby w przypadku powtórzenia tego ataku, zrobić badania. Ale do końca jego życia to się nie powtórzyło.  Trzymam kciuki za sunię, dużo zdrowia życzę. Pozdrawiam Agnieszka | 
|   |   | 
|  22-11-2012, 18:55 | #29 | |
| Senior Member Join Date: Sep 2008 Location: Sosnowiec 
				 |   Quote: 
 i życzę poprawy zdrowia dziewczynce! | |
|   |   | 
|  22-11-2012, 23:12 | #30 | 
| Junior Member Join Date: Jun 2010 Location: Lublin 
				 |   

Strasznie mi szkoda obu suczek, choć diagnoza u Astarte jeszcze nie padła. Może w "głębszej" weterynaryjnej literaturze są jakieś dokładniejsze wzmianki o chorobie? Może zagraniczni lekarze coś wiedzą? Trzymam kciuki za poprawę stanu zdrowia psiaków!!! 
				__________________ Pierwszy cios musi być mocny... zaoszczędzi ci to wielu następnych.   | 
|   |   | 
|  23-11-2012, 00:38 | #31 | |
				 |   Quote: 
 pozdrowionka | |
|   |   | 
|  23-11-2012, 01:14 | #32 | 
| Distinguished Member Join Date: Jan 2004 Location: Supraśl/Poznań 
				 |   

Jeśli to może się przydać, to w takim razie postaram się jeszcze o informacje, być może coś więcej zachowało się w pamięci mojej rodziny o tym zdarzeniu. Pozdrawiam
		 | 
|   |   | 
|  23-11-2012, 01:32 | #33 | 
| Member Join Date: Dec 2007 
				 |   

My też życzymy Wonderce i Aszczuli dużo zdrowia i trzymamy kciuki żeby ataki minęły bezpowrotnie   | 
|   |   | 
|  23-11-2012, 13:41 | #34 | 
| VIP Member |   

Na poczatku WIELKIE dzieki, ze o tym napisaliscie! Przyznaje, ze sie z tym jeszcze nie spotkalam, ALE calkiem mozliwe, ze ta choroba byla dotad mylona z epilepsja... Teraz bedziemy miec to na uwadze....

__________________ | 
|   |   | 
|  23-11-2012, 13:46 | #35 | 
| Plessowy wilczak Join Date: Mar 2009 Location: Pszczyna 
				 |   

Po pierwszym ataku wet poprosil nas abyśmy sfilmowali kolejny atak bo to może pomoc w diagnostyce jak znajdã chwilke to wrzuce tu filmik z drugiego ataku.

__________________ OBERSCHLESIEN IST MEIN LIEBES HEIMATLAND | 
|   |   | 
|  23-11-2012, 14:04 | #36 | 
| Tmave Zlo |   

Bardzo współczujemy i życzymy dziewczynom jak najkrótszych i jak najrzadszych ataków.  Miałam podobną sytuację z naszym prawie pekińczykiem. Nie diagnozowaliśmy tego, ponieważ ataki zaczęły się jak pies miał 15 lat i przechodził poważne leczenie związane z zatrzymaniem pracy nerek. Był też kilka (3?) lat po poważnej operacji związanej z łataniem po pogryzieniu (usuwane żebra itd). Złożyliśmy to na karb zaawansowanego wieku. Ataki były kilkuminutowe. W sumie może 6. W czasie ataków pies wyginał się w pałąk i raczej sztywniał ale lekkie drgawki występowały, nadal kontrolował oddawanie moczu i kału, nie było obfitego ślinienia. Niestety, musieliśmy się z psem pożegnać może troszkę po ponad pół roku po wystąpieniu pierwszego ataku. Eutanazja nie związana z atakami. 
				__________________   | 
|   |   | 
|  23-11-2012, 17:52 | #37 | 
| Member |   

Paweł, ze smutkiem czytam o Waszych problemach i z całego serca życzę, aby karta się odwróciła. Trzymajcie się. | 
|   |   | 
|  23-11-2012, 23:17 | #38 | ||
				 |   Quote: 
 Quote: 
 Dziękuję, odwrócić się najprawdopodobniej nie odwróci, grunt żeby się nie pogorszyło i nie okazało się np. guzami. | ||
|   |   | 
|  24-11-2012, 21:49 | #39 | 
| Junior Member Join Date: Mar 2010 Location: Wasilków 
				 |   

Strasznie smutne są te wiadomości. Trzymam za Was kciuki i mam ogromną nadzieję na jakieś pozytywne teraz wieści od obydwu suczek. 
				__________________ http://kilkaprzygodwilka.blogspot.com/ | 
|   |   | 
|  04-12-2012, 00:21 | #40 | 
				 |   

Trochę wieści z frontu - Wonderka dostaje leki dla alkoholików i efekt jest taki, że od dwóch tygodni ataki się nie powtórzyły. Mam skończyć paczkę i konsultacja z lekarzem co dalej. A jak Aszczu się miewa, w sensie wiadomo już coś?? | 
|   |   | 
|  | 
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 |