Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > _Administracja

_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2012, 15:34   #1
jack&lars
Junior Member

jack&lars's Avatar

coś tam rzeczywiście zaktualizowano, ale jeśli chodzi o Eskela to wpisano: ED 0/0 a HD A już nie, mimo iż ta informacja byla na tym samym skanie rodowodu. Poza tym wpisano wyniki bonitacji z ĆR ale, że Eskel uzyskał w PL prawa hodowlane też nie mam mimo przeslanego skanu rodowodu z wpisem PIES REPRODUKTOR.

BARDZO PROSZĘ ADMINISTRATORÓW O WPROWADZENIE KOREKTY W/W
jack&lars jest offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 17:56   #2
avgrunn
Senior Member

avgrunn's Avatar

To czego sie nauczylam, to ze lepiej bombardowac admina mailami niz pisac na forum. Takze lepiej zebys do niego maila naskrobal, dolaczyl do tego skan rodowodu i podkreslil ze psiak nie ma jeszcze HD wpisane a jest na rodowodzie i ze nie ma ze jest psem hodowlanym choc ma wpis do rodowodu ze jest pies reproduktor. Ja np dla swietego spokoju pisalam wszystko po angielsku, choc nie wiem kim jest admin, ale jak pisze na wszystkich forach to raczej w tym jezyku. Ale to moj sposob by sie doprosic o pewne rzeczy
Old 12-11-2012, 19:27   #3
Lupusek
Junior Member

Lupusek's Avatar

Send a message via Skype™ to Lupusek

Quote:
Originally Posted by avgrunn View Post
To czego sie nauczylam, to ze lepiej bombardowac admina mailami niz pisac na forum. Takze lepiej zebys do niego maila naskrobal, dolaczyl do tego skan rodowodu i podkreslil ze psiak nie ma jeszcze HD wpisane a jest na rodowodzie i ze nie ma ze jest psem hodowlanym choc ma wpis do rodowodu ze jest pies reproduktor. Ja np dla swietego spokoju pisalam wszystko po angielsku, choc nie wiem kim jest admin, ale jak pisze na wszystkich forach to raczej w tym jezyku. Ale to moj sposob by sie doprosic o pewne rzeczy

W takim razie poproszę o adres e-mail admina, bo ja od kilku miesięcy nie mogę się doczekać aktualizacji, mimo wielokrotnie ponawianych próśb via WD.
W odpowiedzi na Twój wcześniejszy post - owszem, informacja o Waszym planowanym miocie się pojawiła, ale miot Cayo x Geryon zgłaszam chyba od sierpnia i echo... Tak więc nie zgodzę się, że była jakaś aktualizacja danych, bo jeśli tak, to wybiórcza...
Jeśli ktoś wie, na jakiej zasadzie można dodać aktualne informacje do bazy WD, to proszę o informację. Próbowałam wysyłając informacje przez formularz WD. Może znacie jakieś inne, skuteczniejsze sposoby?
Old 12-11-2012, 19:46   #4
avgrunn
Senior Member

avgrunn's Avatar

ja pisalam poprzez zakladke kontakt, ale na forum angielskim byl podany jeszcze ten mail, [email protected], na niego tez mi sie zdarzylo cos wyslac.

Zapowiedz ukazala sie przed aktualizacja. Dlaczego tak szybko? Nie wiem, jest to zagadka i dla mnie i dla Ani, bo przewidywalysmy ze to jednak troche potrwa.

Co do do wybiorczosci, jesli przykladem aktualizacji nie moze byc Uro, to dam przyklad bliski Twojemu sercu :Ulvar zostal wpisany na liste reproduktorow , ma wpisane w bazie ze jest psem hodowlanym, ma wpisany przeglad mlodych, przeswietlenie i DM (wiem ze brakuje dwarfa, bo z tego co pamietam mial robione)

Rozumiem wkurzenie, nie wiem o co chodzi z tym systemem i czemu pewne rzeczy sie pojawiaja a inne nie.
Old 12-11-2012, 21:59   #5
Bajka
'Wilk z baśni' :)

Bajka's Avatar

A może by tak podsunąć Adminowi pomysł, by zrobić w galerii odpowiedni dział "dokumenty"? Wtedy każdy właściciel mógłby do niego wrzucić bezpośrednio skan badań/rodowodu czy jakichkolwiek innych papierów tak jak dodaje zdjęcia? Odpadło by wtedy wysyłanie do admina po ileś razy tego samego (bo nie mamy pewności czy doszło,a aktualizacja raz na rok, więc lepiej wysłać powtórnie, niż ryzykować, że w aktualizacji nie zostaniemy uwzględnieni). Nie wiem, jak to wygląda od strony informatycznej, więc może teraz będę opowiadać głupoty i proszę mnie poprawić, ale: może i adminowi było by łatwiej uzupełnić bazę, gdyby miał wszytko w jednym miejscu w galerii i nie musiałby szukać danych w stercie kolejnych, dublujących się maili w skrzynce?
Tak się zastanawiam nad lepszymi rozwiązaniami, bo po iluś mailach (już się czułam jak mały spamer ) mamy uzupełniony w bazie tylko wynik na karłowatość Lunki... i nic więcej niestety u żadnej z moich dziewczyn... i teraz nie wiem, czy przez roztargnienie nie zostały dodane pozostałe rzeczy i mam wysyłać jeszcze raz bo moje maile już dawno są w koszu, czy nie spamować bez sensu, bo będą dalsze uzupełnienia.

www.wilkzbasni.pl
Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni
Bajka jest offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 22:20   #6
avgrunn
Senior Member

avgrunn's Avatar

Ja nie wiem jak to dokladnie dziala, czy sa jakies osoby, ktore oprocz admina wpisuja informacje, ale fajniej by bylo gdyby kazde Panstwo mialo jedna lub dwie osoby aktualizujace baze psow wlasnie w tym kraju, zawsze to mniej roboty dla Admina, a jesli beda z danego panstwa to moga tez monitorowac forum. To takie moje i jeszcze kilku osob rozwazania jak usprawnic wrzucanie info.
Old 12-11-2012, 22:26   #7
jack&lars
Junior Member

jack&lars's Avatar

Quote:
Originally Posted by avgrunn View Post
ja pisalam poprzez zakladke kontakt, ale na forum angielskim byl podany jeszcze ten mail, [email protected], na niego tez mi sie zdarzylo cos wyslac.
....
pewnee rzeczy sie pojawiaja a inne nie.
na tego e-maila też pisałem i to często
Old 12-11-2012, 22:33   #8
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

Spoko, ja Ch. PL nadal nie mam
Old 12-11-2012, 22:23   #9
jack&lars
Junior Member

jack&lars's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lupusek View Post
W takim razie poproszę o adres e-mail admina, bo ja od kilku miesięcy nie mogę się doczekać aktualizacji, mimo wielokrotnie ponawianych próśb via WD.
...
Jeśli ktoś wie, na jakiej zasadzie można dodać aktualne informacje do bazy WD, to proszę o informację. Próbowałam wysyłając informacje przez formularz WD. Może znacie jakieś inne, skuteczniejsze sposoby?
popieram, mam to samo ale i tak sie cieszę, że coś tam uzupełniono
Old 13-11-2012, 01:08   #10
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

Quote:
Originally Posted by Lupusek View Post
W odpowiedzi na Twój wcześniejszy post - owszem, informacja o Waszym planowanym miocie się pojawiła, ale miot Cayo x Geryon zgłaszam chyba od sierpnia i echo... Tak więc nie zgodzę się, że była jakaś aktualizacja danych, bo jeśli tak, to wybiórcza...
no ale miot mozna zgloszyc POSLE krycia a nie kedy zaplanuje sie w glowe hodowcy
Old 19-11-2012, 17:27   #11
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

A ja patrzę sobie na informacje o swojej hodowli w bazie i w polu 'email' widzę... [email protected] ?! Taki mail nie istnieje, w ogóle pierwsze o nim słyszę. Nie wiem, czy admin sam to stworzył, czy może komuś się nudziło, ale mój mail brzmiał i wciąż brzmi [email protected]. I to od kilku lat jest bez zmian. Miło by więc było, gdyby ta informacja została poprawiona. Z góry dzięki.

EDIT: Ale skoro już zmiana ma być, to niech będzie [email protected]

Last edited by Louve; 19-11-2012 at 18:41.
Louve jest offline   Reply With Quote
Old 20-11-2012, 09:25   #12
Huan
Member

Huan's Avatar

Send a message via Skype™ to Huan Send Message via Gadu Gadu to Huan

Quote:
Originally Posted by Louve View Post
Nie wiem, czy admin sam to stworzył, czy może komuś się nudziło, ale mój mail brzmiał i wciąż brzmi [email protected]. I to od kilku lat jest bez zmian.
http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=21974 maile @wolfdog.org miały być wyłączone już pół roku temu i ich użytkownicy mieli trochę więcej czasu na zmianę, ale od pewnego czasu już nie działają.
Old 20-11-2012, 11:31   #13
Louve
Wilcza Saga

Louve's Avatar

Dzięki za odpowiedź, już wszystko jasne.

Louve jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules