|
|
|
|||||||
| Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Member
|
Quote:
Trochę mnie dziwi taka postawa szczerze mówiąc - jak nie chcesz, żeby ludzie wiedzieli ile ma cm, to po kiego wuja piszesz wszędzie, że jest taki wysoki? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Member
|
Jeszcze wiele zdziwień przed Tobą, bardzo wiele......
a ponieważ znów masz jakieś problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu to poproszę o zacytowanie "że jest taki wysoki". Najlpiej z 5 cytatów., bo przecież "wszędzie piszę". Zaczynam czekanie....
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 24-10-2012 at 20:00. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Jeśli liczysz na to, że będę teraz biegać po wd i szukać Twoich cytatów to grubo się mylisz
Poza tym temat również nie odpowiedni, żeby tu Twoimi cytatami zarzucać. Dziwi mnie po prostu takie "nie bo nie" - nie raz czytałam TWOJE słowa, że Cheitan jest wyjątkowo wysoki. Nie wiem, może już nie pamiętasz co pisałaś kilka lat temu? Ja wolfdoga naprawdę czytam nie od dziś No, chyba że mam się zgłosić do odpowiedniej instytucji o wydanie mi żółtych papierów...
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
VIP Member
|
Quote:
Bądź więc łaskawa albo poprzeć powyższe jakimś dowodem, albo nie produkować takich głupot. Chyba, że znów mamy "ojej, tak sobie żartowałam"... Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
ile ja dobrze pamietam i jesli nie myle sie byl mierzony w Poznej nie oficialne i jest normalnym wilczakem na gornej linii
a Biesa widzialam w Wawe- tez jakims tam gigantem nie pokazal sie |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Member
|
Quote:
No trudno. |
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
VIP Member
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Moderator
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
czuły barbarzyńca
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
VIP Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
VIP Member
|
Odkąd 'siedzę' w wilczakach, to parametr wzrostu jest nieustannie nr.1. Ile mierzy? Podbija już grzbietem parapet? Ma już 72 cm? Kompletnie nie rozumiem i zdumiewa mnie popularność tego 'hitu'. Jak, za przeproszeniem, w szatni nastolatków, którzy porównują poziom swojego rozwoju...
Ale skoro jesteśmy przy temacie: nie chciałabym mieć dylematów hodowcy. Bo z jednej strony, taki wzrost poniżej dolnej granicy określonej we wzorcu, wyklucza psa z hodowli (np. w Czechach podczas bonitacji), w dodatku hodowca MUSI (bo się do tego zobowiązał) przestrzegać przepisów ZkwP, w tym hodowlanych. Z drugiej strony-logika nakazuje użyć psa, który poza wzrostem ma tysiąc pożądanych cech, których zwyczajnie szkoda byłoby zaprzepaścić, eliminując psa z hodowli. Ale ta logika stoi w sprzeczności z zasadami.....przerąbane... |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Moderator
|
Quote:
oi tak i wiekszych i ciezsczych |
|