![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Trochu se vrátím k téme drbání... Nezpozorovali jste někdo u svých psů alergii na Scalibor, která by se projevila právě nadměrným drbáním?
Opět řešíme tenhle problém, ale teď to přerostlo do extrému, byli jsme u veta, ale ze stěrů nevěděl nic potvrdit ani vyloučit, dnes jedeme na kontrolu. Dal nám nějaký šampón a vlk dostal injekci proti drbání. Zdá se že to ustupuje, ale pro jistotu jsem mu dala dole Scalibor, protože se mi zdá, že se začal více drbat právě po nasazení (může být samo náhoda) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
My máme Scalibor už druhým rokem a v pohodě, ale na cvičáku mi zrovna tuhle jedna paní povídala, že obě její fenky (jack russel a jorkšír) na něj měly alergii, prý jim na krku úplně vypadaly chlupy, drbaly si ho a dělaly se jim tam mokvavé strupy. Takže nějaká reakce na to může být...
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Scalibor máme na vlčákovi už třetím rokem a naprosto v pohodě,určitě se může vyskytnout alergická reakce, ale některým psům obojek ze začátku vadí že je na na krku, je to přece jen něco jiného než obojek normální, tak se na něm škrabou- viz. naše 8 kg fenka co mívá kiltix.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Mně se po Scaliboru taky drbala fena (zlatý retrívr), mívala ho dva nebo tři roky po sobě a ten poslední mi furt mamka volala, že pes se neskutečně drbe... Po sundání byl za pár dní klid.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
My máme Scalibor druhý nebo třetí rok, holky ho snáší výborně, jenže letos máme ten problém, že ho výborně snáší i klíšťata!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Minulý rok Scalibor ani jedno klíště,letos ten samý obojek,ale klíštáci ho nák ignorovali,vet mi řekl,opláchnout vlažnou vodou,a poté znovu nasadit a pořádně utáhnout aby ho měl v podtatě "až na kůži" a kontrolovat utažení neb sem časem sám od sebe povolí,od tý doby zatím žádný další klíště.
Ono těch klíštat je o dost víc než loni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
já používám Scalibor taky druhým, nebo třetím rokem, a vím že se mi drbal i předtím, jen nevím zda v důsledku aplikace obojku. S klíšťaty ale problém nebyl. Teď jsem mu ho dala dole a zatím se nedrbe, al eto je dost možná ještě důsledek ty injekce, kterou dostal...
Asi počkám do nejbližší kontroly u veta a pak asi zkúsim nasadit znova. Když se začne drbat, letí a vyzkouším nějaký spot-on. |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|