Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > _Administracja

_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi....

Thread Tools Display Modes
Old 13-03-2012, 11:30   #11
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by shaluka View Post
Sorry, ale tu nie chodzi o to, ze ktoś coś mówi, czy pisze na forum, ale o BAZE i błagam, daruj sobie tą reklamę, bo wybacz, ale mi on nie przypomina wilka iberyjskiego. Fajny z niego psiak, ale nie wilk.
Tak samo można napisać, że Urmahullu jest po sarloosie, bo ma dziwny wyraz pyska. ALE (podkreślam jeszcze raz) NIE CHODZI O GADANIE, A O OFICJALNE POMAWIANEI I TO W BAZIE!!! DOWODÓW, PROSZĘ DOWODÓW!!!
Ale wlasnie o to chodzi. Nie ma znaczenia co gadaja i co wypisuja. Problem ma jedynie ktos, kogo hodowla ogolnie nie jest ceniona ze wzgledu na osobe hodowcy. Jesli hodowca jest kretaczem, stale o nim glosno to pojawienie sie MIKSOW przy jego psach jedynie potwierdza zla opinie. I ktos taki moze stracic...

A co do Urmahullu - skoro siedzisz w tej rasie i znasz jego historie, a dodatkowo kochasz "pieski, kotki, misie i caly swiat" tak jak wypisujesz to powinnas sobie darowac wylewanie na niego jadu. Kazdy wie, ze chlopak urodzil sie malusienki. 185gr to waga z jaka zaden szczeniak dotad nie przezyl. I w kojcu nie mialby kompletnie zadnej szansy. Nie mial tez szansy przy takim stadzie rodzenstwa. Dlatego przez tygodzien nie wychodzilam prawie z domu - wstajac w nocy co 2-3 godziny, aby przypilnowac jego karmienia. Potem adoptowala go Merry Bell - kochana sucz, ktora zaopiekowla sie malenstwem. Udalo mu sie. Moze uroda nie dorownuje rodzenstwu, ale ja jestem z tego malego wojownika DIABELNIE dumna! I uwierz mi - charakteem i charyzma ma w sobie wilczaka za 10 innych....

Quote:
Originally Posted by shaluka View Post
Co zaś do Ewy, to uważam, że Echo, dobrze został dopasowany do K-lee, zresztą, wiadomo powszechnie, jak Ewa przeżywała ten miot i sie starała. Preścik, jak i reszta, jest lepsza od mamy, czyli plan hodowlany się powiódł. Nie rozumiem, dlaczego teraz będzie uchodzić, za jakiegoś pseudo hodowcę?! Bo do tego to się sprowadza, dla ludzi, nie znających sprawy i świeżo zaglądających do bazy.
Shaluka, zostaw Gie. Ona ma ladny wpis "hodowla hodująca psy z rodowodami zarejestrowanymi (uznanymi) w FCI".

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules