![]() |
![]() |
|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
http://www.wolfdog.org/site/pl/shows/id/4529 nas tu nie było
![]() ![]() ![]() P.S. chodzi o wystawę: 2011-09-04 - Spezial-Rassehund-Ausstellung für Tschechoslowakische Wolfshunde Heigenbrücken Last edited by GRABA; 11-03-2012 at 16:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Ja mam pytanie-jakim prawem, na podstawie jakich, nie budzących watpliwości, dokumentów (i dowodów) hodowla Wilczy Duch została określona jako hodowla mieszańców? To chyba jakieś idiotyczne nieporozumienie? Rozumiem, ze można kogoś nie lubić, ale to jest gruba przesada. Przypominam, że od wyrokowania i ew. zabierania rodowodów jest FCI oraz ZKwP. Szanuję, że strona jest prywatna, na forum można pisać co komu slina na język przyniesie, ale jeśli baza ma być bazą, z której czerpią wiedzę i hodowcy i ludzie zainteresowani rasą, to niechże będzie ona pozbawiona naleciałości osobistych sympatii i antypatii. W tej chwili jest to nic nie znaczący śmietnik, w dodatku ja, na miejscu tak okreśslonego hodowcy zgłosiłabym sprawę o zniesławienie. Bo póki hodowca hoduje zgodnie z obowiązujacymi przepisami prawnymi-nie ma prawa NIGDZIE być okreśslony jako rozmnażacz kundelków. Tak samo-póki Gisotsu nei ma odebranego rodowodu - póty nikt nei ma prawa okreslac go jako kondla i ojca kolejnych pokoleń kundli w innych, porządnych hodowlach. Margo-ogarnij się, bo wojna z Edith to jedno, a prywatne i samowolne (w dodatku niczym nie poparte-poza własnymi podejrzeniami) gnojenie hodowców, którym NIC oficjalnie zarzucić ne możesz-to żenada
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Jak można skasować wystawę, którą nie chcący zdublowałam ? Chodzi mi konkretnie o wystawę klubową w Łodzi 2011. I jak wpisać sędziego, którego nie ma w bazie ? Na wystawie krajowej Chorzów 2011 jest wpisana Anna Pulikowska-Klimonda, a tak naprawdę w zastępstwie sędziowała Iwona Gisterek. Ale nie ma jej w rozpisce sędziów.
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
To jakis nowy temat na forum? Gdzie JA napisalam, ze Wilczy Duch to hodowla kundelkow? Bo w chwili obecnej wciskasz w moje usta swoje wlasne spekulacje.
Last edited by z Peronówki; 11-03-2012 at 21:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Sorry Gaga, ale ja w bazie danych przy hodowli Shaluki widze tekst:
http://www.wolfdog.org/site/pl/dbase/o/3723 "hodowla hodująca psy z rodowodami zarejestrowanymi (uznanymi) w FCI" Wiec to chyba poczatek jakies dziwnej wojenki. Z tym, ze nie mojej.... A z ta Wasza nie chce miec nic wpolnego.
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Racja, moja pomyłka co do określenia hodowli-reszta bez zmian.Nadal jednak uważaqm, że podanie wszystkich potomków Gisu jako kundli, również pochodzących z tych renomowanych hodowli-to żenada. Bo nie masz na to ani dowodów, ani prawa. To żadna wojenka, to jedynie reakcja na jazdę po zewnętrznej. Wojujesz na tylu frontach, że dziwię się, że w ogóle poza Twoją hodowlą istnieją jeszcze jakieś rodowodowe wilczaki
![]() Wg Twoich zapisków w bazie to i Eden Severu hoduje kundle i Daniela: http://www.wolfdog.org/site/pl/dbase/d/10954 - no chyba przesada, co? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Wracając do mojej pomyłki-stawiam pytanie: czy poza moralnie budząca wątpliwości postawa Edith, są jakieś niezbite dowody na to, że hoduje kundle? Nie mówię o domysłach, podejrzeniach wątpliwościach...
(bo to dopisek przy jej hodowli mnie zdziwił i pomyliłam z hodowla WD) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
VIP Member
|
![]()
A jesli chodzi o mieszance i moje wlasne zdanie:
Quote:
Powiem wiecej: ja oficjalnie moge napisac, ze wedlug mnie Gisotsu jest 100% wilczakiem i dzieckiem swoich rodzicow. To widac jak na dloni... Tak jak wszystkie psy z CW to nieduzy pies - maksymalnie sredniego wzrostu. Te bardziej wiszace kaciki i dluzsze uszy to 100% tata, mocniejsze katowanie jest natomiast BARDZO charakterystyczne dla CW z miotu F i ich potomkow (maja one krotkie ciala, ale bardzo mocne katowanie nog). Wiec nie wciskaj mi prosze slow, ze twierdze inaczej... Quote:
W kazdym razie to co ja wiem to: Lorry dala oficjalne badanie DNA obu tych czerwonych Saarloosow: ![]() i na 100% rodzicami sa psy z hodowli Crying Wolf. Pewno to te dowodu jakich rzadasz. Ale pytaj sie u zrodla - nie u mnie. Ostatnio opublikowano tez test DNA tego huskiego: ![]() Ojcem jest na 100% Yarl Yanatos. Co do reszty: patrz wyzej.
![]() |
![]() |
#9 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Poza tym znalazlam podobny znacznik przy szczeniaczku po K-lee (http://www.wolfdog.org/site/pl/dbase/d/15695) Teraz jestem niesamowicie ciekawa w jaki wymyslny sposob udowonisz mi i Gii, ze prowadzimy ze soba jakas wojne. Dodatkowo nic o tym nie wiedzac. ![]() Quote:
A co do wojowania... No strasznie Ciebie przepraszam, ze zalezy mi na tej rasie i otwarcie pisze swoje zdanie (zamiast robic innym kolo ogona za ich plecami). Ze mowie, gdy ktos robi jawne bagno. Ze smialam otwarcie skrytykowac handlarza, ktory hurtowo sprzedaje szczeniaki do pseudo hodowli, ktore potem trzeba ratowac i wykupywac. I niestety nie zawsze jest happy end. Ze nie zgadzam sie ze zdaniem, ze "hodowca to osoba handlujaca szczeniakami" (i taki jest jej jedyny cel dzialanosci) i nikt nie ma prawa krytykowac, ze ktos sprzedaje szczeniaki gdzie popadnie; majac doskonala swiadomosc, ze trafiaja do fabryk bezpapierowcow. Ze popieram projekt Wlochow, ktorzy przygotowuja test na czystosc rasy i chca ostatecznie rozprawic sie z Mutarami (ktore BTW wyplynely na swiatlo dzienne dzieki Pavlowi, ktorego Mutara-gang tez krytykowal, ze byl osoba "wojujaca", ktorej przeszkadzalo to, ze w Czechach jawnie zlamano przepisy FCI i sfalszowano rodowody). Za to ze otwarcie krytykuje pozbywanie sie starszych psow w hodowli. Ze na czeskim forum smialam napisac, ze Czeski Klub robi sie w balona namawiajac go do popierania rozmnazaczy miksow i kundelkow w UK... I nie kryje, ze odrzuca mnie, gdy solidny hodowca bedzie kryl rozmnazacza i wybielam go na forum w mysl jakiej chorej solidarnosci narodowej. Odrzuca mnie caly nacjonalizm - to slodzenie tu na polskim forum (aby nie psuc sobie rynku zbytu na szczeniaki), a potem obsmarowywanie jakie padlo hodujemy w kraju (poprzez wrzucanie wszystkich hodowli do jednego worka). Moze Tobie pasuje to "dbanie o pokoj na swiecie", ktory uzyskuje sie zamiatajac cale to bagno pod dywan. Moze Tobie pasuje to spijanie sobie z dziobkow i slodzenie na forum (i cale to szambo, ktore te samo osoby wylewaja za plecami). Mi nie.... Dla Ciebie to wojowanie. Dla mnie - bycie fair...
Last edited by z Peronówki; 11-03-2012 at 23:45. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Zadałam proste pytanie i odpowiedz na nie: czy posiadasz dowody, pozwalające na poddawania w wątpliwość pochodzenie psów, które zostały w taki sposób oznaczone w bazie? Quote:
Quote:
Quote:
![]() Litościwie więc pozostawię bez komentarza. Wracając do tematu: możesz mi jasno wytłumaczyć po co sa te szalenie ważne oznaczenia przy psach i jakie masz dowody ma to, że dana hodowla jest oznaczona jako "hodowca mieszańców"? Pytam o DOWODY, nie Twoje widzimisię. Bo chyba jesteś w jakimkolwiek stopniu wiarygodna, hę?
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 11-03-2012 at 23:23. Reason: literówki |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|