![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Jeśli dobrze zrozumiałam, to samo podpisanie, nawet bez ratyfikacji, wiąże nam ręce w przyszłości: http://wyborcza.biz/biznes/1,100897,...na_zmiany.html
Ciekawe czy w ogóle pomyśleli, jak ACTA ma się do naszej Konstytucji ![]() "Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej." |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kawał ch*ja
|
![]()
Generalnie "ustawa niczego w polskim prawie nie zmieni" jak ostatnio powiedział zdrajca Boni - w takim razie nad czym tak bardzo pracowali za naszymi plecami przez bite 4 lata?
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
wydaje mi się, ze wkrótce w necie jedynymi legalnymi utworami będą piosenki z marszów i manifestacji, typu "Donald łobuzie, wsadzimy ci jabłko w buzie" bo do nich ZAIKS nie ma żadnych praw ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kawał ch*ja
|
![]()
w przyspiewce akurat nie o "jablko" chodzi, lecz o meski organ
![]()
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the Bright Side of Wild
|
![]()
a kto ma patent na wilczaki? a na ludzi?? może też trzeba będzie wykupić jakąś koncesje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
the Bright Side of Wild
|
![]()
ACTA a artyści - z tego co rozumiem to to ma bronic artystów przed piractwem do tego stopnia, ze jeżeli nagrają płytę w wytwórni X to nie będą mogli swojego kawałka mamie internetem przesłać albo dać do posłuchania na swojej stronie :-) bo przecież należy on do wytwórni :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kawał ch*ja
|
![]()
dlatego nie rozumiem skretyniałego hipokryty hołdysa [celowo z małej] - od 11 lat nie wydal nowej plyty, sam w 2000 roku posiadal nielegalne oprogramowanie, a pruje sie o prawa autorskie? cos tu nie gra wg mnie i nie tylko mnie, ale wiekszosci internautow. Jak ktos juz tu wczesniej pisal - gdyby nie internet, to Polska nie poznalaby WIELU fajnych artystow, chociazby za sprawa yt - i to wlasnie wytwornie, a nie artysci na tym wszystkim traca, artysta dostaje za sprzedana plyte okolo zlotowki, moze dwoch - krzywdzimy artystow, ktorzy najwiecej kabzy zgarniaja za koncerty czy inne happeningi, czy wytwornie?
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. Last edited by God Of War; 26-01-2012 at 02:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |