![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Cytuje wzorce bo sa to opisy idealnych psow oraz tego jak sie te psy zachowuja... Jesli we wzorcu ONek ma napisane, ze nie ma prawa nosic ogonu ponad linia grzbietu to nie dotyczy to JEDYNIE wystaw, ale tego jaki ma byc kazdy ONek w kazdej sytuacji... I obojetne jest, czy ten ONek jest na wystawie, czy "prezentuje zachowania socjalne". Chocby bily gromy, a niebo zrobilo sie rozowe to nie ma prawa uniesc tego ogona ponad grzbiet....! Jesli uniesie to bedzie to NIETYPOWY owczarek robiacy cos, czego "prawdziwe" owczarki niemieckie nie robia.... Podkreslaja to dodatkowo slowa NIGDY we wzorcach: "Przy pobudzeniu może być wzniesiony, ale nigdy powyżej grzbietu."
![]() |
![]() |
#2 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
PS przepraszam za powyższego posta-zamiast edytować poprzedni przez przypadek napisałam nowy, którego nie mogę usunąć |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]() ![]() NOSZONY PRAWIDLOWO ![]() noszony nie prawidlowo ![]() noszony prawidlowo w.. RUCHU ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Każdy z tych psów nosił ogon prawidłowo (żaden nie kulił go pod siebie)
![]() Różniły się tylko stopniem podniecenia. Chyba że zaraz się dowiemy że każdy ruch musi wywoływać podniecenie :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
to po co tyle HISTERII i ogonach noszonych WYSOKO
![]() oraz nie wiem nie wiem.. ja tam nie widze zeby wszyscy noszyli prawidlowo ogon. choc tu caly temat i filmiki jest tu- http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=21671 Last edited by wolfin; 18-01-2012 at 20:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Ja tam na tym filmiku nie widzę żeby któryś z psów kulił ogon pod siebie
![]() ![]() Podkreślam tylko że czepianie się zbyt wysoko uniesionego ogona jest takim samym błędem jak czepianie się że ogon nie jest wysoko uniesiony skoro pozycją wyjściową ma być ogon nisko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
citat, ktory wszystko wyjasnia " Przy pobudzeniu wzniesiony sierpowato." ale realno widze ze nie kazdy rozumie co jest napisane czarnym na bialym w wzorcu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|