Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-12-2011, 20:43   #1
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Rana nie chce zacząć się zrastać? Może sunia ma jakiś problem z krzepliwością krwi, sprawdzaliście od tej strony?
Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki, żeby Frajerka jak najszybciej z tego wyszła
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 27-12-2011, 21:11   #2
Macia
Junior Member

Macia's Avatar

Za przerwaną skórą jest spora dziura więc najpierw ona musi powoli zacząć się wypełniać. Zresztą teraz nie może zarosnąć, bo dzięki dziurom cały czas się płyn z krwią sączy i naturalnie oczyszcza. Najbardziej przerażająca jest możliwość martwicy skóry. Ona w tym miejscu jest bardzo cienka więc wszystko jest możliwe. Na razie jednak wolę się nie zamartwiać. Trzeba pozytywnie myśleć. Frajerka czuje się dobrze i tego się trzymamy. Musi być dobrze, nie ma innej możliwości.
Macia jest offline   Reply With Quote
Old 28-12-2011, 09:24   #3
szasztin
Senior Member

szasztin's Avatar

I tak trzymać!!! Będzie tylko lepiej!
szasztin jest offline   Reply With Quote
Old 01-01-2012, 18:24   #4
Macia
Junior Member

Macia's Avatar

Minęło już kilka dni i na razie jest coraz lepiej, a na pewno nie gorzej. Okazało się, że w ranie jest gronkowiec, ale działają na niego wszystkie antybiotyki łącznie z tymi, które już dostaje. Szwy się rozeszły więc spróbowaliśmy jeden dzień bez, ale nie zdało to egzaminu. Więc znowu było szycie. Skóra jest różowa, bez oznak martwicy. Mniej już cieknie z rany. Sylwester spędziła spokojnie, uznając, że nie musi się niczym stresować i tak ktoś o nią zadba. Reszta była niestety mniej spokojna. Specjalnie dla Frajerki pani weterynarz zamówiła różowy bandaż w serduszka więc była wystrojona wczoraj .
Old 01-01-2012, 18:48   #5
olgam
Junior Member

Uuu... Wystroiła się jak dama... :P I zdrówka w nowym roku dla niej! Baaaardzo dużo zdrówka
olgam jest offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 13:13   #6
Macia
Junior Member

Macia's Avatar

Niestety nasiliły się objawy bólowe u Mułcia. W tej chwili kuleje już na przednią łapę podejrzewam też problemy z kręgosłupem. Frajerkę coraz bardziej boli. Wydaje mi się, że z tej walki możemy nie wyjść zwycięsko. Proszę o kciuki, bo ja już w tej chwili jestem w rozsypce. Nie jestem w stanie siedzieć i słuchać jak ona piszczy. Postaramy się o silniejsze przeciwbólowe. Nie tak miało być.
Old 02-01-2012, 14:47   #7
avgrunn
Senior Member

avgrunn's Avatar

My z Urciem mocno trzymamy kciuki zeby bylo lepiej, wiem ze jest ciezko i latwiej mowic niz zrobic ale trzeba byc dobrej mysli. Duze buziaki i lizusy od Urcia dla Frajerki
avgrunn jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules