![]() |
![]() |
|
Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Nie wierzę w to, co widzę. Wy na prawdę twierdzicie, że wilczaki to absolutnie najnormalniejsze psy na świecie? Że nie ma różnicy w wychowaniu wilczaka i jorka? Że błędy popełnione w jednym i drugim przypadku są tak samo niegroźne? Odpadam z dyskusji
![]()
![]() |
#2 |
K-Lee Family
|
![]()
Jaskier, nie wmawiaj sobie, że masz wilka, a nie psa... nikt nie twierdzi, że z wilczakiem jest łatwo, ale dążymy do tego, żeby zrobić z niego "domowego pupila", ja już takiego na kanapie mam
![]() Uwierz mi, że widzę na codzień masę psów agresywnych, problemowych... i większość z nich to inne rasy, bo w wilczakach jednak panuje świadomość, że to trudna rasa (z czym się zgadzam), a w innych ludzie myślą, że pies się sam wychowa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]() ![]() To, co od początku chciałem napisać, to to: wilczak stanowi wyzwanie i generalnie wymaga pracy. Nie każdy pies stanowi i wymaga. Tyle.
![]() |
#4 |
K-Lee Family
|
![]()
Nie chciałam wyprowadzać Cię z błędu...
![]() Każdy pies stanowi wyzwanie i wymaga pracy, nie tylko wilczak... A wilczak to nadal PIES... czy tego chcesz czy nie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Nie mogę zrozumieć dlaczego takie bzdury piszesz
![]() ![]()
![]() |
#6 | |
love and terror
|
![]() Quote:
I tak, KAZDY pies stanowi i wymaga, nawet tzw kundel. Z takim podejsciem nie wymaga, nie stanowi, mamy na codzien przy spacerach i napotkaniu sie z yorkami (przykladowo); one nie stanowia, nie wymagaja, a york rzuca sie na Garude. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Tak, zgadzam się z tym, że większość psów jest zaniedbanych, że większość właścicieli nie jest świadomych tego, że z psem trzeba pracować, że z każdym psem trzeba pracować, że zaniedbany jork to agresywny sukinkot, który rzuca się na Garudę, itp, itd. Zapomniałem za to o tym, że na forum nie wypada mówić o problemach, o wątpliwościach. Wszystkie wilczaki są słodziutkie i kochane, że to zajebista pod każdym względem rasa, która nadaje się dla każdego. A jak ktoś ma problem z psem, to znaczy, że jest złym przewodnikiem i w ogóle złym człowiekiem i biada jego psiakowi.
![]() |
![]() |
#8 |
K-Lee Family
|
![]()
Jaskier nie przeginaj, nikt nie pisze, że wilczaki to bezproblemowe przytulanki z którymi nic nie trzeba robić, bo się rodzą słodkie. I nikt tu nie ukrywa problemów, bo zauważ, że wszyscy o nich piszemy, ale są rzeczy których nie da się przeskoczyć i z którymi trzeba nauczyć się żyć, np. u mnie to problem suki z innymi sukami. Nie piszę, że moja suka kocha wszystkie pieski, tylko, że chętnie by je zjadła... to jest ukrywanie problemu?
Ale piszesz w taki sposób jak każdy z nas na początku, że wilczak to nieokiełznana bestia. Pewnie, że dla nas to są wyjątkowe psy, ale nadal psy z którymi dużo można zrobić, wypracować, a wtedy będą "domowymi pupilkami", bo czy nie są takimi w domu, dla swojego stada? Przecież nikt nie chce się tu kłócić o ziarnko prawdy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
K-Lee Family
|
![]()
OK, odpuszczam bo wygląda na to, że my w sumie o tym samym tylko w nieco innym tonie
![]() Każdy pies wymaga pracy, ale każdy innej, innego jej natężenia i trudu ![]() ![]() Kiedyś Gaga pisała o tym, jak wielu z nas się zachłysnęło, że ma w domu takie "wyzwanie". A wilczak to w gruncie rzeczy pies jak każdy inny, tylko ma swoje potrzeby, którym nie każdy daje radę sprostać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|