|
|
|
|||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
czuły barbarzyńca
|
Quote:
No cóż, fortuna kołem się toczy oraz niezbadane są wyroki sędziów kynologicznych... Za to chyba w Sopocie zgarnął małe conieco |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Anula, jeśli Ci się podobał Baladin, to dyletantką nie jesteś...
Rzeczywiście, przydałoby mu się trochę koloru, ale Biesio wszystko wziął i się nie podzielił |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
czuły barbarzyńca
|
Quote:
A jeszcze pamiętać o uszach, kątowaniu, kolorze oczu i charakterze... Dżizas, za duzo tej zabawy w Pana Boga... |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Member
|
Quote:
, więc mam wątpliwości, czy uda się zamienić szare na złote .... Ja o kolorach , oczywiście |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
czuły barbarzyńca
|
Quote:
Mnie nic więcej do szczęścia nie trzeba, niż te trochę czarno-złoto-białego. Mam 3 w jednym PS. ale żeby nie powstał na za duży off: Biesiak dostal bdb w Kelcach, za... niedobór stabillności w ruchu. Niech tam będzie pani sędzi. Nie widziałam, jak biegaliśmy, wiedziałam za to, że mój pies nie w formie. Widziałam też różnicę miedzy Biesem a Celebem - mój pies misterem uniwersumu nie jest. No i jego uroda dosyć, że tak powiem, niekonwencjonalna Last edited by anula; 22-11-2011 at 21:46. Reason: literufki |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Mało fotek z Kielc, więc wrzucam Biesiaka stabilnego w bezruchu
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
czuły barbarzyńca
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Gratulacje dla zwyciezcow. Wybaczcie, ale tak sobie patrze na to zdjecie (piekny pies, pytanie u mnie w domu: "to Edek?" - Edek czyli Cedmon) i jako zywa przypomina Cedmona (lub Cedmon Biesa). I przypomnialem sobie ostatnia "dyskusje" z Margo na temat owczarkowilczakow i wilczakow prawdziwych. Katowany tyl, odstawiona noga, ciemne wybarwienie - no jak nic owczarkowilczak Margo oswiecisz mnie? Gdzie bladze Naprawde nie chce wywolac flamewara - po prostu jestem ciekaw czy sie czegos nauczylem i ew. czy moge nauczyc sie czegos jeszcze. A moze to tylko takie zdjecie? I w innym ujeciu wyszedlby prawidlowo, zgodnie ze wzorcem? No wlasnie |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Member
|
To jest link do strony hodowli :
http://www.arqeva.estranky.cz/ Wszystkie B-ArQeVa mają swoje galerie. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Junior Member
|
Witam!
Tradycyjnie po wystawie: Na początek "cytata": "duży pies o mocnym koścu, głowa odrobinę za ciężka, wargi zbyt luźne, dobre kątowanie, linia ciała zbyt wydłużona, linia górna nie do końca równa" - ocena bardzo dobra. Ciężka głowa była - pobódka o dziwnej porze, jazda samochodem rajdowym i spacer w pędzie przed wystawą..... i jeszcze ten pogłos na hali.... a wargi luźne - tyle co się pies "naziewał", dawno nie widziałam Tym razem było nas sporo, w klasie młodzieży "tłoczno". Ale za to bardzo ciekawie! Szkoda, że sędzina lekko "pogubiła się" w polskim regulaminie wystaw i było zamieszanie wyjaśniane przez wystawiajacych psy.... Dziękujemy za spotkanie i do zobaczenia na kolejnych wystawach. IS PS - specjalne podziękowania należą się Eli za wspaniałe ciasto imieninowe i "dokarmianie" dwunożnych. IS
|
|
|
#13 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Slyszalam pare opisow sedziny i widac, ze do sedziowania sie przygotowywala... Stad ustawienie mlodziezy, jak i brak na miejscach lokatowych Baladina mnie dziwi...
|
|
|
|
#14 |
|
Junior Member
|
Dzieki Margo za odpowiedz. Podobnie jak Ty, cierpie na brak czasu i ciekawsze zajecia. Moze bedzie okazja podyskutowac na ten temat kiedys nie przez forum. Na tej plaszczyznie nie jestesmy w stanie sie porozumiec. Nie bede cytowal wypowiedzi bo to by wymagalo zmudnej edytorskiej pracy.
Zarzucasz mi, rzeczy odwrotne do tych, o ktorych pisze. Chwilami zdaje sie, ze moglibysmy sie zgodzic a potem piszesz cos takiego, ze jakakolwiek plaszczyzna porozumienia znika. Jak mawial Stanislawski "i to by bylo na tyle". |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Junior Member
|
|
|
|
#16 |
|
Wilkokłak
|
No ja nie wiem...
Dla mnie to beznadzieja; najpierw zakładać topic (czy tam topic w topicu, nieważne), a potem gdy padają odpowiedzi (lub pytania), wycofywać się rakiem i to któryś raz z kolei. Na wcześniejsze pytania zadane w innym topicu też brak odpowiedzi... Ale z drugiej strony, co tu odpowiedzieć, przyznać rację? Nieeeeee. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
|
Jaskier, Grin -nie macie w sobie za grosz współodczuwania!
Człowiekowi trzeba pomóc! Biega zagubiony i szuka odpowiedzi na dręczące pytania... Może to trzeba inaczej... Morandir! Jeśli jeszcze będziesz miał dylematy, to może zamiast wchodzić na wątki każdej kolejnej wystawy, byłoby wygodniej założyć temat... np... "Moje problemy z Edkiem", "Eddie i kątowniki", czy jakoś tak.../jak Ci już pasi i w duszy gra.../. Pomożemy tworząc grupę wsparcia "Anonimowych Kątowników Zimnogiętych", wzmocnimy wiarę w siebie oraz podniesiemy samoocenę Edwarda /już tyle na niego biadolisz i narzekasz, że pewnie chłopina zaczął się tego domyślać... a to nie pozostanie bez wpływu na psychikę! Morandir! Bądź dzielny! Pamiętaj: lepszy wilczak rozkątowany niż bez papierów! .....zawsze coś.... ........................... Wczytaj się w rozsądne słowa Anuli: "Morandir, nie ma wilczaków bez wad," ---z tym można by polemizować.../ale wrodzona skromność "mój również je ma, mam oczy." ---i tak na to patrz!!! Na luzie, bez stresu i z dystansem. Kochaj Edka miłością wielką, bezinteresowną po kres jego szczęśliwych dni! A potem, za 10-15lat, kupisz sobie porządnie wycyrklowanego wilczaka. "Wilk syty i owca cała". I nie patrz tyle na te zdjęcia, nie porównuj. Ja patrzyłam, wyszedł mi "kojot", dostałam zrypę za nieznajomość wilczaków... bo mam wzorcowego...i trudno... nie walczę z tym... to nie ma sensu... ...pozostaje pogodzić się z faktami....... Notopa! Last edited by Puchatek; 27-11-2011 at 14:31. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|