|
|
|
|||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
VIP Member
|
Quote:
I tyle. Druga sprawą jest moje wrażenie po obejrzeniu zdjęć (co podkreśliłam). Znam róznice w wyglądzie psów oglądanych na fotkach i w realu, i mnie raczej nie masz podstaw zarzucać myślenia pod czyimkolwiek wpływem. Patrząc na zdjęcia, gdzie widzę 3 psy (Declan mało widoczny-pomijamy)- dwa pierwsze naprawdę wyróżniają się estetycznie. Wybacz, że wprost, ale Eligo na tym zdjęciu wygląda tak, jakby miał bardziej zmechraną sierściuchę od Cheya Zupełnie nie dyskutuję na temat jakości hodowlanej żadnego z psów co zresztą też zaznaczyłam, piszę o tym, co widzę i w odniesieniu do czegoś co mi się nie zgadza, bo brak w tym konsekwencji. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
VIP Member
|
Quote:
![]() Ja ci powiem dlaczego tak wygladal: jak JEDYNY samiec w tej stawce mial siersc? Jako jedyny nie byl LYSY. Dlatego nie byl taki "gladki" i "ulizany"? Jako jedyny z tych psow posiadal prawidlowa szate. Jesli to dla ciebie WADA, bo wyglada jak KUDACZ to coz... Nie wiedzialam, ze teraz jest moda na wilczaki bezwlose...
Last edited by z Peronówki; 04-11-2011 at 14:31. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
VIP Member
|
Uprzedzona? Do Eligo? Dlaczego? OK, było za bardzo wprost, żachnęłaś się- miałaś prawo. Ja powtarzam- piszę o wrażeniu, na podstawie zdjęcia. Eligo znam z realu, Gisu tez. Amore nie widziałam. O żadnym z tych psów nie mogę powiedzieć: lubię/nie lubię. Co więcej: nie oceniam ich jako wilczaków, repów itp. Mówię o zdjęciach z tej wystawy. Dla Ciebie wygrane psy to owczarki, dla mnie ...już napisałam. Wiesz, że uwielbiam pasjami FUTRO na psie, ono zawsze będzie sprawiało, że pies jest efektowny, nieważne czy poprawny, czy nie. Nie odbieram Elisiowi jego niepodwazalnej klasy repa, z pólki m.in Carra - tej najwyższej. Ale nie odbierajmy też Amore blasku, który ma i to bije po oczach.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Dzięki Margo, że Ci się chciało
Edit: Wygląda na to, że trzeba patrzeć nie na linię guz kulszowy - podłoże tylko na to, aby ta linia pokryła się z odcinkiem łapy od stawu skokowego do stopy. Last edited by dorotka_z; 04-11-2011 at 16:12. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Faktem jest, ze katowanie to chyba ich konik, bo strasznie sie tego trzymaja....
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Ale cisza... jak co dzień, przychodzi taki moment, kiedy trzeba wyłączyć WD i wyjść z pracy
Margo, dzięki za obszerne opisy i logiczne uzasadnienia. Rozjaśniło się kilka kwestii. I chyba rozumiem, skąd biorą się te wszystkie ...powiedzmy "kampanie informacyjne", które prowadzisz
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|