![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
Díky. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ja jsem taky u feny zazila jednou obdobi zvyseneho drbani, taky jsem to tady myslim resila, nakonec jsem na veterinu nesla, taky to vypadalo,ze se vlastne nic nedeje, akorat jsem si koupila opravdu hypoalergenni sampon a mozna to pomohlo anebo to taky zmizelo samo od sebe, nevim. A muze byt na neco alergicky, to bys asi musela zkouset a pozorovat.Btw, ja myslela, ze demodex muze mit jen stene nebo mlady pes, ze to ziska od matky. Ve starsim veku, uz by ho chytit nemel, ale mozna se pletu, kazdopadne demodex je hrozny svinstvo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
www.steelmaker.cz
|
![]()
Pár mojich odchovanců to řešilo také. Já to tenkrát myslím konzultovala s Luckou Novoveskou, a nějak jsme se dopracovali k následujícím možnostem: vnější parazit (blecha...), vnitřní parazit (je třeba odčervit), nějaká kožní choroba, alergie na žrádlo (nějaký druh granulí), alergie na něco jiného (např. pelech z umělých vláken apod.). Jeden majitel nechával udělat rozbor srsti (nebo kůže nebo co) a tenkrát měl málo (nebo moc) fosforu nebo tak něco. Kurnik to je pěkná věta. Odborníci mě ukamenují...
![]() No každopádně pomohla úprava stravy a přidání nějakých živin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bolt Grey Střípek snů
|
![]()
Demodex je kožní parazit a sám od sebe svědění nezpůsobuje. Za to můžou až bakterie, které se pustí do míst, kde vypadává srst.
Podobné zvýšené drbání míváme v období línání. Myslím, že to může být třeba i suchou kůží... Jako štěně se tedy extrémně drbal po nedobrovolném koupání v potoce, kam spadl - nebyla v něm zrovna nejčistší voda a to řešil veterinář nějakou injekcí. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Také jsme měli problém s drbáním, dva psi ze tří se drbali, červené rozdrápané místa, přední packy, podpaží a ocas, zvláštně nasládle zapáchali, na veterině nám nepomohli pořád tlačili anální žlázy (uspané nebyly) a na konec to uzavřeli jako potravinová alergie i když každého jsme krmili něčím jiným. Už jsem se na to nemohla koukat, poslední kapka byla když si Amee rozdrápala oko, naložila jsem psa a jela jsem na veterinu aby viděli jak vypadá jejich měsíční léčba, chtěli ji nasadit antihistaminika, to jsem odmítla, zajela jsem si do práce, kde jsem si půjčila dezinfekční mýdlo, kterým jsme koupali pacienty s MRSA, a vydrbala oba psy od hlavy až k patě, po pár dnech ještě jednou a bylo po smradu i po drbání.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
jak jsem psala, on vypadanou srst nemá, taky nesmrdí a rozdrápanou kůži má jenom v podpaží (ale nijak extrémně, spíše to má jenom začervenanéa to ne konstatntně). K vetovi se mi zatím chodit nechce, podobné období měl také začátkem léta a pak to přešlo. Jo, taky s emi občas vykoupe v nějaký vodě, máme tady rybníky a říčku Rokytku. Já si spíš říkám, jestli mu nechybí nějaký vitamín nebo něco.
Začátkem roku jsme právě byli u veta s tím, že měl opravdu pupence a rozdrápané podpaží, kde měl strupy. Dostal antibiotika a přešlo to. Pak jsem mu koupila lososový olej a syrové kvasnice, právě proto že jsem četla, že je to dobré na kůži a srst a taky to pomáha u některých kožních problému. Myslím že to alespoň částečně pomohlo. Jen jak říkám, občas má právě takové období "drbání". Zkoušela jsem taky sledovat stravu, ale zatím jsme k ničomu nedospěla |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|