|
|
|
|||||||
| Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Quote:
Ja zauwazylam dwa rozne rodzaje problemow 1. Wycie albo mialczenie, placz, obgryzanie czegos, ale takie na zimno, proszace, smutne. Po wypuszczeniu pelnia radosci. I tu zdecyowalabym sie tez drugi raz na metode przeczekania. uspokoisz sie to wyjdziesz. To nam sie zdarza, szczegolnie na wyjazach w hotelu, u znajomych u moich rodzicow, w domu tylko o nietypowych porach albo slyszac zamiatanie (jak dzwonek na fajrant 2. Panika, silny lek, obsesja wydostania sie. Po powrocie pies jest rozstrzesiony, po wypuszczeniu odreagowuje stres, popiskuje. wyglada np. jak pies bojacy sie hukow po burzy. I tutaj szokoterapia i wymeczanie nas zapetlilo, poglebilo lek. Przez ostatnie kilka miesiecy mielismy 3-4 takie ataki, za kazdym razem przy silnym zmeczeniu psychofizycznym (szkolenie, dluzszy wyjazd) |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Member
|
Wrzucam link to filmu z Xipe...
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=eNIqVuL1t8A I trzeba pamietac, ze Xipe to jest wykapana mamunia, czyli ADHD w czystej postaci, a nie jakies cieple kluchy...
|
|
|
#3 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
BRAWO! Za wchodzenie o klatki wielkie, ale za szybkie wykonanie komendy u czw jeszcze wieksze!!!
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Mam pytanie do osób które zostawiają Wilczaki na dłużej... jak zostawiacie im wodę w klatce? Pytanie niby banalne, ale mój mały albo wywraca miskę albo na nią skacze... efekt ten sam - brak wody w ciągu pierwszych kilku minut
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#6 |
|
czuły barbarzyńca
|
Nooo, nasza klatka ma 1000 m2 a miska 90 litrow
Ale i tak w upał jest wywracana zaraz po napełnieniu |
|
|
|
|
|
#7 |
|
K-Lee Family
|
Nie zostawiam wody w klatce - pies śpi cały ten czas
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
How
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Junior Member
|
Quote:
U nas coś takiego się sprawdziło.
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
moze byc jeszcz przykrecana: http://www.kuchniapupila.pl/pies/akc...tali,p83984685
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
K-Lee Family
|
Ja przestałam zostawiać w klatce wodę i jedzenie, bo pies wodę albo wylał albo wychłeptał, potem do tego nasikał, a jak było jedzenie, to jeszcze zrobił coś więcej
Teraz zostawiam tylko smaka, żeby mała miała się czym zająć na początku, potem zmęczona zasypia. A pije po wyjściu z klatki i cały boży dzień kiedy jest poza klatką. W przypadku Mandżura pomogła konsekwencja i zajęcie dla psa w klatce. Smaczek jako taki się nie sprawdzał, więc Kaya zaczęła robić mu "prezenciki". W kuchni, na jego oczach, pakowała jakieś super smaczne rzeczy do rolek po papierze albo po ręcznikach kuchennych, cały czas mowiąc do niego i nakręcając go, żeby był ciekawy co tam jest Nie poddawaj się |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|