![]() |
![]() |
|
Reklama i prasa Wilczaki w prasie, reklamie, teledyskach i telewizji (grające 'siebie' lub wilki). Artykuły i programy o rasie... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
....eh....dla mnie ten artykuł to robienie sensacji na siłę...w końcu trzeba czytelnika jakoś przyciagnąć....
Sam fakt ze we wzorcu jest napisane o mozliwosci występowania skrajnej strachliwosci (bedacej efektem ubocznym a nie celem zamierzonym twórcy rasy, bo jak wiemy Saarloos nie marzył o panikującym psie, ale o pozbawionym agresji...efekt jaki osiągnął to już inna sprawa) nie oznacza w żadnym wypadku, ze... " wilczak Saarloosa zgodnie z wymogiem wzorca MUSI być... patologicznie strachliwy." a potem ludzie czytają i łapią się za głowy....i wypisują komentarze pod artykułem, które podobnie jak niektóre te "newsy", są z d...y wzięte... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
I wielu hodowcow nadal uprawiedliwia wrecz paniczna strachliwosc i krytykuje inne zachowania... No i nadal widuje sie takie osobniki. U nas jest troche inaczej, ale za granica wystawy i stawki Saarloosow wygladaja inaczej. To nie jest tak, ze u CzW i Saarloosow trafiaja sie osobniki stachliwe. Jasne, sa strachliwe CzW. Ale u Saarloosow przez lata (a w wielu hodowlach nadal tak jest) stawialo sie na osobniki, ktore ze strachu popadaly wrecz w oslupienie katatoniczne (to z tego powodu o Saarloosach mowilo sie, ze sa kompletnie pozbawione agresji - ze strachu zamykaly sie w sobie - chodzily, staly, ale duchem byly nieobecne). Jesli chcecie to przetestowac to na jakies francuskie, czy holenderskie forum wrzucicie fotki Bowa na obronie, czy ustawiajacego innego psa. To nie bedzie wetkniecie kija w mrowisko. to bedzie wrzucenia GRANATU w mrowisko... ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
O kurcze! ale ze z rozmyslem hoduja psy w kierunku strachliwosci?? i nie podobaja im sie psy stabilne? to jakies chore...
moze zrobimy prowokacje ![]() lepiej nie nasłucham sie o miksach i tyle mi z tego bedzie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|