![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Pokazała ostatnia sprawa?
Sorry, nie znam sprawy. Ale czy można podważyć certyfikat /o randze międzynarodowej/ wystawiony przez lekarza "z ramienia" ZKwP*? Bo ja o takim certyfikacie napisałam... ..... Jeśli o taki Ci chodzi, to może utrudnić zabawę... ![]() Raz w miesiącu przy konkretnych rubrykach wszyscy chętni będą dawać punkt "+" dla najlepszej, wg. niego, hodowli, dla najlepszego hodowcy, dla najlepszego psa, za etykę zachowań. Ale na dany "typ" głosują tylko osoby nie związane bezpośrednio z hodowlą /i może być miejsce na krótki dopisek/ I może być też "-" -np. za "niesportowe" zachowanie: za chamówę, za "lewe" lub podejrzane badania, za "dziwne" super noty na wystawach, za szczucie jednego na drugiego. Pełna transparentność. I tak mógłby powstać ranking hodowli i psów. ![]() Zostaną najlepsi, bo najgorsi "zawodnicy" sami wypadną - wykopie ich rynek. ![]() To tylko zarys bez sprecyzowań. Ale ja chętnie się w to "zabawię" -może wreszcie skończą się publiczne chamówy-podchody rodem z rynsztoka względem najlepszych/najważniejszych hodowców /jak w jednym z tematów równoległych ![]() ... *-w przypadku "golema" jestem w stanie jednak we wszystko uwierzyć... ![]() ... I Kodeks Etyczny "odfajkowany" bez Klubu... ![]() Last edited by Puchatek; 05-10-2011 at 18:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
![]() To pisałem ja Witek
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Ot, głupie, staromodne zasady... ![]() Ale nie jesteśmy ortodoksami... 2. Hodowcy....może pora kilku z nich jednak dać szansę? Znam ich paru i wiem, że to przyzwoici ludzie. Może troszkę się gubią czasami /jak każdy z nas!!!/, ale są fajni i OK... ja bym Ich nie skreślała.../jeśli Ich skreślę, to resztka mojej wiary w przyzwoitość "pójdzie się rąbać w pi...u"/ Fakt, na wielu /i ich opiekunów/ "położyłam laskę", bo pretendowanie do miana kogoś wyjątkowego, bo się ma /lub hoduje/ wilczaki, jest słabym argumentem do budowania samooceny, do budowania pozytywnego wizerunku. Do przypisywania sobie miana: "ale jestem zajebisty", "ale ze mnie nieomylny autorytet", "jestem bogiem /bożkiem ![]() Mamy żal do najważniejszych, że też czasem "jadą na max-a"? Zaszczuty pies broni się, bo inaczej go pożrą. Szkoda tylko, że przy okazji tworzą rzesze nienawidzących się podgrupek... 3. Tak, żyjemy w Polsce. Czy to powód* by udowadniać, że jesteśmy stadem bydła bez zasad?... *-to, że współmałżonek ma kogoś na boku, że jesteśmy już nie z prowincji ale jeszcze nie z miasta /gadżety na to nie pomagają i wilczak też nie/, że nie znamy dnia i godziny w pracy, że mamy mało kasy a kredyty czekają, że dziecko nie jest nasze /choć kochamy jak swoje/, że samoocena leży w rynsztok, że problem z seksem lub wypróżnieniem... to naprawdę nie są powody do schamienia... trąd albo głos Pana, że "coś cię, k...a, nie lubię", to tak, to mogą być powody, ale nie takie drobiazgi... ![]() ... No, dobra, ja się starałam... Nie dla ludzi, dla psów. Jakoś nikt nie ma pomysłu, jak sytuację polepszyć/naprawić. Przywalić? A, to tak, zawsze prężni i gotowi! Cóż, dalej tkwijmy w tych podchodach, opluwaniu, małostkowości. Dobrego dnia! "To pisałem ja" ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|