|
|
|
|||||||
| Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
#2 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Entizol samotný na Giardie prý někdy úplně nezabere, proto se často kombinuje s Panakurem nebo jiným přípravkem na bázi fenbendazolu - a to tak, že během podávání Entizolu (ráno - večer) se tři dny po sobě (poledne) dává Panakur. Giardie nemusí nutně způsobit problém každému psovi, někteří jsou na ně vnímavější více, jiní méně. Tohle všechno vím proto, že nás teď taky honili opakovaně po parazitologických vyšetřeních, jestli tam náhodou Giardii neobjeví. Neobjevili ani na potřetí + na Giardia testu, počtvrté už nejdu, už jsem za to zkoumání hovínek dal ranec To maso bych ale vyzkoušel, ideálně přemražené (minimalizace rizika nákazy jinými dalšími parazity) a ideálně hned, mě taky zbylo doma půl pytle granulí, ale prostě mi nestojí mi to za to se ještě další 2 nebo 3 týdny trápit s průjmem. Když maso náhodou nepomůže, tak určitě neuškodí a ke granulím se dá vrátit vždy, ty se hned tak nezkazí. Nám pomohlo, tak granule rozdám asi sousedům, nebo je dokrmím Darči (matce malé feňule Grey) - ta problémy nemá. Ale i s ní nejspíš přejdu na maso, když už to budu chystat pro jednoho psa, tak to vezmu z jedné vody pro oba. Veterináři od krmení masem v drtivé většině lidi odrazují a vypíšou Vám pět stránek rizik krmení syrovým masem, ale pravdou je, že velká část ČSV je krmena syrovou stravou a žádné problémy nemají. Já jsem tak kdysi krmil několik let svoji Lexinu, neměla žádný problém. Na granule jsem přešel až když jsem si po ní nechal Darču - víceméně z pohodlnosti, a také proto že se v té době dalo syrové krmné maso dost špatně (alespoň v Brně) sehnat - když už náhodou někde maso měli, tak převařené. Karel |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rakša
|
Krmíme syrovým přemraženým masem, agresivitu nepozorujeme. Myšky ji necháváme lovit, od ostatní zvěře se nechá odvolat. Tedy až na čerstvý případ se zajícem na strništi, kdy se domů vrátila vyběhaná Rakša s jazykem na vestě a nakrknutej tatík s vyřvanejma hlasivkama
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Member
|
Quote:
Tyhle granule jsou dělaný trošku jinak než klasický. Jestli sem to dobře pochopil, je to něco jako popcorn obalovanej v jakýsi moučce z masa. Když to zaliju vodou, přiberou ty granule na objemu cca 10% Když jsem viděl, co udělá Pedigree po dvou hodinách ve vodě... Samozřejmě každej pes může tuhle kombinaci snášet jinak, ale mně ty vyhovuje, protože tahat mražený maso na akci 3dny a víc už je volba jen pro ty otrlejší, ikdyž pro ty psy rozhodně zelený maso neznamená červenou |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Dočetla jsem se, že pokud je pes agresivní, nedoporučuje se krmení například srdcem, játry a pod, údajně to zvyšuje temperament. Je možné, že na tom něco bude.
Bran by se po syrové svalovině a hovězích žebrech utloukl Težko říct, na jakém základu jsou založené studie prokazující, že syrové maso může mít vliv na zvýšení agrese nebo dravosti. My jsme ale také nezaznamenali žádnou změnu v chování oproti granulím (škoda že ho syrové nezbavilo loveckého pudu, jak tady někdo psal, to by bylo prima, včera zas ulovil běžce v lese
|
|
|
#8 |
|
Moderator
|
Veškerá tvrzení o tom, že typ stravy má vliv na povahu psa, je úplným nesmyslem. Je to výplod lidské fantazie, která má sklon si propojovat do souvislosti různé znaky a vytvářet z nich obecný jev (např. že lidé s úzkými rty jsou přísní nebo tlustí lidé jsou kliďasové). U psa nebo šelem obecně to plyne z vizuálního vjemu. Pokud předložíte člověku dvě fotografie jednoho psa, kdy jeden bude načesaný a vykoupaný a tlamě bude mít gumovou hračku a druhý bude umazaný od čerstvé krve a tlamě ponese roztrhaného králíka, zcela jistě vám neznalý člověk odpoví, že nebezpečnější a divočejší je ten zkrvavený. Pravdou je, že pokud dáte psovi granule a syrové maso, bude si to maso přirozeně více bránit, než granule. není to ovšem jeho "divokostí", ale prostě tím, že maso je pro něj mnohonásobně přitažlivější a tím i cennější, než průmyslová potrava.
Potrava má vliv na 1000 různých věcí, ale povaha k nim skutečně nepatří. Nešiřme bludy a spíše se je snažme vyvracet !!! |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|