![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pojawiła się na polskim rynku nowa karma - ZiwiPeak. Piszę o tym nie w kategorii 'sposobu na niejadki' tylko raczej w kategorii 'ciekawostki'. Ową ciekawostką jest jej cena: 5 kg za 299 zł
![]() To tak a propos wyliczeń Daniela co za ile ![]() Pan opowiadał o niej jako o Benteyu wśród karm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Nie ma to jak przerost formy nad trescia...
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wilkokłak
|
![]()
Gaga, Agnieszka; nie dajecie przypadkiem swoim psiskom gotowanych kości? Zastanawia mnie to powtarzające się zatykanie gruczołów. Czy to może jest przypadłość, hm... psiego wieku średniego?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Raczej tzw. cecha osobnicza. Niektórym się zdarza, innym nie.
Ja miałam z tym problem u dwóch psów i wiek nie miał znaczenia. A kości nie daję jak pies jest dorosły - zamiast tego są szyje. Gotowanych to nigdy nie dawałam, a po dużych, surowych trochę się boję mega zatwardzenia. Czy dobrze, czy źle- nie wiem, zbiór doświadczeń i tego co mówią weci dało mi to, co robię ![]() p.s. a my już jesteśmy ciut dalej, niż wiek średni ![]() ![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 27-07-2011 at 22:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Distinguished Member
|
![]()
Varg czasem dostaje gotowane kosci cielece, ew. wolowe, ale rzadko- za bardzo za nimi nie przepada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Gotowane kości są praktycznie bezwartościowe pod względem żywieniowym, bo wszystko, co najlepsze, zostaje w wodzie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
K-Lee Family
|
![]()
Kali dostaje surowe kości wołowe, cielęce, duże i mniejsze, szyje z indyka, korpusy drobiowe, skrzydełka, kurze łapki... a gruczoły i tak się zatykają...
![]() Na szczęście sucz już się przyzwyczaiła do opróżniania ich... |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|