|
|
|
|||||||
| Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#5 | |
|
Junior Member
|
Dzięki za odpowiedź.
JEFTA, czy Twoja wypowiedź nie odnosi się do tego że rasa ta została uznana za dzikie zwierze przez Brytyjskie DEFRA, i dlatego UK Kennel Club wycofał zezwolenie na rejestracje Wilczaków? Jeśli tak, to informacje na jakich się opierasz mogą być lekko przestarzałe, gdyż w 2008 roku DEFRA wycofała swoją decyzję. Jedno ze źródeł: wikipedia Quote:
No właśnie staram się czytać o ciemnych stronach rasy i faktycznie teraz utknąłem między troszkę sprzecznymi informacjami. JEFCIE pewnie chodzi o to że para CzW mogła by założyć stado zupełnie niezależne od człowieka. Z drugiej strony często piszecie że CzW wspaniale reaguje z innymi zwierzętami, psami i z dziećmi. To jak to jest? edit 1: już zaczynam doczytywać i moje najgorsze obawy zaczynają się sprawdzać. Trafiłem na taki oto post: http://www.wolfdog.org/forum/showpos...8&postcount=11 wygląda na to że w UK krzyżowano CzW na potęgę i cały kraj dostał bana (lub się wycofał). No to wielka kupa. Tym bardziej proszę o pomoc, jeśli ktoś zna dobre hodowle bez żadnych krzyżówek.... P.S. Cholera, mam nadzieję że próba zniechęcenia mnie nie była wynikiem wzięcia mnie za angielskiego szpiega próbującego dorwać parkę CzW do jakiejś niecnej hodowli... Last edited by hedeon; 18-07-2011 at 00:38. Reason: uzupełnienie |
|
|
|
|
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|