Ahoj Borislav,
ja ti mozem opisat tiez len moje skusenosti. S mojou fenou, bolo to uz fakt davno, som zacala chodit na cvicak, kde sa cvicili NOcka, jeden dobik a 2-ja rotvici. Ziadne hratky, len dril. Citila som, ze moj pes je pre nich hrozba, hoci okolo niektoreho NOcka by som nepresla ani na meter, moja suka musela mat nahubok, lebo by ich asi zozrala ci co...no hruza...Po roku sme to vzdali.
S mojim psom , hoci som zanedbala jeho prve roky, ved uprimne, robila som v agenture, kde sa makalo 10 hodin denne, vikendy akcie a pod., som po zmene roboty konecne zacala navstevovat cvicak...ale len taky, kde sa mozu fakt psy vyblaznit. Pes nesmie poznat len dril ale aj zabavu. Dochazam 20 km tam a 20 spaet a nelutujem ani sekundu. Aj ked zžit CSV 3 rocne s cudzimi psami, to je uz o inom, ale urcite to stalo a aj stoji za to. Takze ak mas blby pocit, skus sa dohodnut s cvicitelom, predpokladam, ze tam aj nieco platis...aby sa mohli zvierata po cvicaku vyblaznit a dobry cvicitel to pochopi a upozorni aj majitelov psov, ze to je normalne... Ak im to vysvetli on, tak to budu brat mozno inac. Ak by si mal problem, tak radsej hladaj druhy cvicak, urcite sa to oplati...
Len taku perlicku o ludoch:
asi pred mesiacom prisla na cvicak jedna pani s ciernou ovcackou, mladou a blaznivou, so steklami asi 10 centimetrovymi, voditko mala opasane aj okolo hlavy. Vycvikar ju upozornoval celu dobu ako ma voditko drzat...Po cvicaku sa pustili psy na volno, ona vsak ked videla moje cevecko, trpela hruzou, vraj jej sucku urcite moj pes zabije. Tak nas len pozorovala a v nestrazenej chvili sucka vyletele, chcela sa hrat...panicka letela asi 10 metrov, povlacena, nastastie sa jej nic nestalo, len ruku mala akoby predlzenu. Druhy krat prisla v novych pumach, smola , zacalo prsat, tak isli celi zablateni do auta a domov. Naposledy uz prisla normalne oblecena, s igelitom v aute a suka sa prehanala s ostatnymi...pochopila. keby boli vsetci aspon taki, bolo by fajn..
livia
|