Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Adopcje

Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-06-2011, 08:49   #1
szasztin
Senior Member

szasztin's Avatar

Nasz Imbus ma juz 4,5 roku - z jego lękiem separacyjnym walczyliśmy ponad 2 lata. W sumie to cały czas walczymy. Ponad pół roku mieliśmy niańkę do Imbusa. Były miesiące że wszystko co udało się nam osiągnąć zostało zaprzepaszczone w 5 min.
Ale ..... udało się - mamy taką niepisaną umowę z Imbusem. On zostaje w domu w tygodniu - kiedy idziemy do pracy ( rano dwa spacery o 4:20 i potem około 8:00) a weekendy dla niego Nauczyliśmy się siebie i teraz z perspektywy czasu cieszę się że go nie oddaliśmy.
Może warto jeszcze raz spróbować????
szasztin jest offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 20:11   #2
DanielZ
Wilczasty : Foto

DanielZ's Avatar

Send a message via Skype™ to DanielZ Send Message via Gadu Gadu to DanielZ

Furia miała prześwietlenie stawów pod kątem dysplazji wynik HD-A oraz stawów łokciowych Ed0-0.
DanielZ jest offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 20:23   #3
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Quote:
Originally Posted by DanielZ View Post
Furia miała prześwietlenie stawów pod kątem dysplazji wynik HD-A oraz stawów łokciowych Ed0-0.
Danielu, przepraszam Cie, ale ta informacja ma sie nijak do tematu...
ja na przyklad jestem ciekawa, czy Furia znalazla juz nowy dom, gdzie nowi opiekunowie probuja sobie radzic z jej problemem. Info o przeswietleniu stawow powinno sie znalezc w innym wątku, nie w tym, ktory dotyczy jej leku separacyjnego...
anula jest offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 20:28   #4
DanielZ

DanielZ's Avatar

Quote:
Originally Posted by anula View Post
Danielu, przepraszam Cie, ale ta informacja ma sie nijak do tematu...
ja na przyklad jestem ciekawa, czy Furia znalazla juz nowy dom, gdzie nowi opiekunowie probuja sobie radzic z jej problemem. Info o przeswietleniu stawow powinno sie znalezc w innym wątku, nie w tym, ktory dotyczy jej leku separacyjnego...
Furia szuka nowego domu i to jest informacja jak najbardziej w tym wątku . Jak znajdzie nowy dom to też będzie o tym fakcie informacja .
Old 11-08-2011, 22:04   #5
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

ładny wynik - gratulacje. Jeśli miał to być wspominany wcześniej opis Furii- pomocny dla przyszłych właścicieli to w realu może okazać się trochę niedźwiedzią przysługą. Sorry, może jestem wredna, ale nie kumam
Daniel- teraz to wygląda jak zachwalanie suki. PR bywa wskazany, ale w tym przypadku ważniejsze są inne opisy (których brak).

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 09:46   #6
Furia
Junior Member

Furia's Avatar

Send a message via Skype™ to Furia

Proszę Was nie denerwujcie się, nie robimy PR'u Furii, tylko poprosiłam wczoraj Daniela o umieszczenie tej informacji na WD, aby stała się oficjalną. Napływają do nas liczne zapytania o wyniki prześwietlenia w kierunku dysplazji. Są dwie bardzo poważnie zainteresowane "rodziny", które bierzemy pod uwagę. Obydwie spoza Polski. Jedna to czeska hodowla CSV (mają 1 psa i 3 suki), a druga to włoska właścicielka wilczakowego samca w wieku Furii. Wybór też trudny, bo chcielibyśmy wybrać jak najlepiej dla Furii.
Furia jest offline   Reply With Quote
Old 03-10-2011, 19:51   #7
DanielZ

DanielZ's Avatar

Furia pojechała do nowego domu.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules