![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
If you need special queries on the database for your research just let me know, I may be able to help.
![]() |
#2 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Ok, thanks.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
V květnu 2011 byl ukončen život Forresta Crying wolf.
Video jeho posledních dnů je jen pro silné povahy. Mám zprávu o dalších dvou psech testovaných jako DM/DM majících v současné době první klinické příznaky nemoci. Bohužel jsem se setkala s názory, že testování degenerativní myelopatie je Hon na chovatele ... ale já doufám, že jde o Hon na tuto nemoc. Last edited by CDaniela; 22-06-2011 at 11:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Problém vidím v tom, že lidi na DM ještě nejsou zvyklí a považují ji za nějakého nového "strašáka". Ale jsem přesvědčený o tom, že po nějaké době toto lidi akceptují a zvyknou si na to - stejně tak jako byl kdysi veliký humbuk kolem DKK (ještě i v r. 2006, kdy se po mnoha letech povinného vyšetření DKK rozhodlo na konferenci, že se výsledky DKK budou zveřejňovat, bylo kolem toho celkem "haló") a dnes už to nikoho nerozhodí, dokonce si někteří chovatelé pro svoji nulovou fenu sami navrhnou psa s DKK C... Karel |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Testování a boj proti této nemoci je určitě přínosem... jen doufám, že se to ustálí tak, že lidi nebudou mít problém krýt jedince N/DM a v případě nutnosti i DM/DM. Věřím, že stejně jako u DKK se budou poměry zlepšovat a ještě jednou díky za to co děláš.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
žel se tak stalo Danielo, a ty to víš ....
první věc kterou zájemce zajímá a jde především o zahraniční zájemce, je to jestli jsou oba rodiče DM N/N ... ale pevně doufám, že tento hon na N/N nebude dlouho ...a lidi pochopí to o co se Daniela snaží - mít co největší počet testovaných psů a vhodně je spolu spojovat , tak aby už žádný štěně DM neonemocnělo ! A vůbec není potřeba na základě výsledku, nějaké pejsky vyřazovat z chovu !!!!! Máme neskutečné štěstí, že Daniela má tuto možnost a je za krátký čas tolik otestovaných zvířat !! Děkuji Ti |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Už mnohokrát bylo řečeno, že je nutné při dodržení určitých podmínek nadále používat v chovu všechny psy. Já osobně bych byla ráda, kdyby měli alespoň čeští chovatelé tolik rozumu a nechlubili se v inzerátech tím, že jejich štěňata jsou po negativních rodičích... Jestli s tímto terendem začneme i my, můžeme být celá "akce" spíše kontaproduktivní. My jsem země původu a na nás je udržet co možná nejširší chovatelskou základnu (v zahraničí ať si dělají co chtějí) a nedecimovat jí selekcí na jeden jediný gen!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Danielo, škoda slov, už tu máme první inzeráty, kde se majitel honosí oběma rodiči N/N (Pro hloupé jsou tam přidané i vykřičníky). Škoda, že to lidem nikdo nevysvětlil, že nejde o závody o čistá štěňata, ale o to zachovat tak širokou genetickou základnu jak jen to jde a kombinovat rodiče nositele + čisté.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |