![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Jasne, to też jest bardzo ważne - wiadomo co z każdym csv jest inaczej...
Sama wiesz co pisałam o Chantalce w stosunku do ludzi. Właśnie przez wyrabianie zaufania, mam teraz Unkobodobne tj. z charakteru sucysko ![]() Też mały "ludź" karmi sucze z ręki i jest ok ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
'Wilk z baśni' :)
|
![]()
yyyy... no... to to jest raczej dosyć ryzykowna strategia... i to nie chodzi mi o uszczerbek na zdrowiu człowieka, tylko o uszczerbek na psychice psa...
![]() Quote:
![]()
![]() www.wilkzbasni.pl Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni Last edited by Bajka; 15-06-2011 at 19:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
'Wilk z baśni' :)
|
![]() Quote:
![]() ![]() Może pozostańmy przy tym, że każdy CSV inny ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() - tj. jak warczy (precyzuję ![]() Last edited by GRABA; 15-06-2011 at 21:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
GRABA, a co, jeśli szczeniak na takie odsuwanie zareaguje znowu agresją? Wtedy trzeba byłoby się podjąć środków cięższego kalibru, czyli w przypadku, kiedy pracujemy z psem, który już broni żarcia, wracamy do punktu wyjścia...?
Moim skromnym zdaniem, tak jak pisali poprzednicy, trzeba się skupić na pozytywnym uwarunkowaniu obecności człowieka przy jedzeniu. Sama miałam ze swoją suką problem, bo choć ona nie wilczak, to sprawiała wrażenie, że żarcia będzie bronić do krwi ostatniej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Nie spotkałam się z tym żeby maluch po kilu odsunięciach nadal warczał - widocznie robię wszystko miarowo i z opanowaniem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
w wilczakowej misce ![]() |
|
![]() |
![]() |