![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Jinak vsem samozrejme dekuij za rady, v podstate bych to asi uzavrel tak, ze nacvik obran je ted zbytecny a mozna i uspechany, takze se na to vyprdneme, spis se budeme spolu pretahovat o micky, peska, apod. S obranami teda pockam, az se fence "upevni" charakter, bude jistejsi a "otrkana". Budeme se tedy hlavne venovat pilovanim detailu zakladniho vycviku a pachovym pracim a samozrejme zvykat na kraval a rusive elementy. Samozrejme pokud mate jeste nekdo nejakou radu sem s ni, budu velice rad - vic hlav vic vi a s vice pohledu si mohu udelat nejaky svuj vlastni obraz.
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Obrany necvičim a nevim jestli kdy budu. Ted jsou Dakousovi 2 roky a jeste pockam az se dovyvine a budu vedet jestli si to muzu dovolit. Zatim je to tak, ze neni nijak plachy ... obcas se neceho lekne, ale vetsinou ma spis tendenci jit vec prozkoumat, jestli to za ten strach stoji. Jeste se mi snad nestalo, ze bych ho kolem neceho musel protahnout nasilim, jako jsem musel Agyra. Kazdopadne tohle mi plati i u lidi. Obcas se mu nekdo nelibi, tak vyhrozuje, stalo se i ze vystartoval po jednom ovinenem panovi ktery si ho chtel prohlizet zblizka, ale dobre to dopadlo - zasednul pred nej, tlamu u jeho ruky a rval. Chlapik byl rozumnej a chtel si dat odchod - rekl jsem mu, ze jestli chce a neboji se, at da Dakousovi prostor, ze se bude radsi kamaradit nez strasit. Taky ze jo, pan Dakouse oslovil a v tu ranu ho mel kolem krku.
Co se tyka fyzicke obrany majitele a clenu smecky, ta podle mne tak uplne nesouvisi s nacvikem obran ale s vuli pana branit ... no a tu maji i hodne vyplaseni a nebo flegmaticti psi. Agyr byl toho prikladem ... bejt sam doma, asi by parkrat blafnul a nechal vybilit byt, jakmile jsem ho ale mel u sebe kdyz jsem byl napaden, bylo zle. U obran mam osobne strach z jedny veci ... ze psa naucim jak kousat, ale nepovede se mi ho naucit kdy kousat nesmi a to bych nerad. To radsi at je pratelskej, protoze na 99% stejne vim, ze kdyz pujde do tuhyho, bude mit koule se za mne postavit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
To,ze pes bude vedet jak na to toho se taky bojim.Ale ja obrany nikdy delat nechci,dost lidi tvrdi,ze opravdu dobry figurant se vyvazuje zlatem,jinak to nadela vic skody nez uzitku a druhak pes se mi boji nejvic ohnostroje a petard. Sebevedomi zvedat nepotrebuje,myslimm,ze ho ma az dost.Zatim mi mozne zapory prevazuji nad klady obran.Nevim,jestli vam to delaji taky vasi psi,ale ona mi pri hre jde po rukach tak nejak sama.Jakoze se rozebehne a skoci mi na ruku.Nekousne,ale stiskne rukav.Ja potom hru ukoncuju povelem Staci,to poslechne,ale dela to tak nejak odmalinka. A s tou obranou pana,to si taky nejsem jista. Mozna jo,mozna ne.Mozna,kdyby na ni nekdo udelal bububu,tak spis utece.Uprimne si myslim,ze s takovym psem si na cloveka dovoli malokdo.Mozna magor anebo prave ten,kdo psy zna a vi,ze mnohdy pousti hruzu,ale k akci se neodhodlaji...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
Přitom by si člověk myslel, že když mají doma také psa, tak ví jak se chovat vůči cizímu psovy. A ono je to přesně naopak. Jani |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rakša
|
![]()
Já si dovolím vložit svůj záznam z Jinců, kde jsme u Karla Zeiska nacvičovali kolík na bonitaci. Obranu jinak dělat neplánujeme, tak se nám prosím moc nesmějte
![]() Rakša - rok a půl stará fenka československého vlčáka s úředním jménem "Xí od Úhoště" - se tady učí bránit útočícímu neznámému člověku. Až dosud byla úspěšně vychovávána k lásce ke všem lidem a teď najednou je chválena za obrannou agresi. Nikdy dříve jsme to necvičili a tady vidíte všechny pokusy během jedinného dne. Od počáteční opatrnosti a překvapení, že je najednou za vrčení chválena, až po závěrečné odhodlání zaútočit i bez pánovy podpory. Je důležité si všimnout, že se zlobí výhradně jen když je napadena! Tohoto rozlišení musí být schopen každý chovný pes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |