|
|
|
|||||||
| Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Slyšel jsem, že česnek psům škodí ... na odčervení se používá u lidí
.A když jsme u toho ... Dakouš se teď v zimě z keřů snaží ozobávat takový ty bílý kuličky co jsme na ně vždycky dupali a ony práskaly. Na těch keřích jsou už samozřejmě jen shnilý a přemrzlý zbytky, ale byl jsem varován, že prý je to jedovaté .... nevíte někdo? Díky, Honza. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Rakša
|
Quote:
... Použití: V homeopatii je to spíše zřídka používaný prostředek, který pomáhá proti nevolnosti a proti zvracení. S výjimkou homeopatie nemá pámelník jiné léčebné využití, je to ale oblíbený zahradní keř.§požití 3 -4 bobulí nepředstavuje žádné zdravotní riziko, ale větší množství může způsobit bolesti žaludku, průjem, zvracení, horečku a únavu. Slizová šťáva bobulí může dráždit kůži a způsobit její zčervenání. Proto se nemají plody rozmačkávat v ruce a po hře se mají umýt ruce. Pámelník bílý je u nás okrasný keř, často vysazovaný do volně rostoucích živých plotů. http://listnate-kere.atlasrostlin.cz/pamelnik-bily |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Asi jo, dikes
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Jak by měl česnek psům škodit??? nic takového jsem neslyšela.. Naopak jsem ho zkusila jednou našim psům dát s úmyslem je odčervit, když jsem do nich nechtěla rvát chemii, ale výsledek nemám ověřený, na koprologickym rozboru jsme pak nebyli a hlavně vubec jsem stejně nevěděla kolik by ho měli dostat - ??? |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
ja mam takovou utlou knizku o BARFu a tam je seznam nedoporucenych potravin a cesnek a cibule tam na nem byly.Ale pujcila jsem jiz,takze s hlavy i nepamatuju proc.Mimochodem i rajcata nebo papriky a vubec lilkovite rostliny se nedoporucuji. Ja myslim,ze cesnek nema na odcerveni ani ty spravne grady.My odcervujeme chemicky,ale uvazuju o koprologii s tim,ze potom by se dal prasek kdyz tak na konkretni parazity.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
http://www.tobrok.sk
|
no na jedno fórum, kam chodím, tak tam čítam tému o BARFe a hovorí sa tam o odčervení cesnakom, jeden strúčik 3 - 4 krát týždenne, čo mi príde za prvé priveľa a jeho účinok prislabí. odčervujem tiež chemicky. cibuľa bola spomenutá ako nevhodná potravina, ale cesnak vraj obsahuje liečivé látky... koker, čo sme ho strážili známym nám cesnak kradol - bol na stole, nachystaný do polievky a normálne ho žobronil...
edit: ak niekoho zaujíma link priamo na debatu o cesnaku, tak je tu http://www.dogforum.sk/viewtopic.php?f=6&t=2196
www.tobrok.sk Last edited by leila; 01-02-2011 at 20:45. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
odcervovanie "na blind" nema zmysel - vzdy je lepsie najprv vysetrit az potom odcervit a nakoniec vysetrit este raz pre kontrolu
a este by ma zaujimalo ako je to s medvedim cesnakom - ked je sezona a na Devinskej Kobyle rastie skoro vsade tak sa s Freikou krmime ako ovce minuly tyzden som videl v jednom akvarku hodeny strucik cesnaku - zevraj velmi dobre pomaha proti rybacim vnutornym parazitom - a to ho tie ryby ani nezeru Last edited by pato_garzik; 01-02-2011 at 22:07. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|