![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
Pokud potkáme cizího psa, sleduji nejen chování psa, ale i majitele. A pokud se podaří, že majitel svolí ke společnému vyběhání psů, snažím se respektovat majitele. Připadá mi lepší, psa trochu pokárat, než přijít o potenciálního psího kámoše. Pokud mi jiný pes toho mého rdousí tak, že už kvílí a před psem utíká (opravdu utíká-nedělá volavku) a "hra" je tak poněkud jednostranná, připadá mi, že jde spíše o jakousi šikanu, tak z toho taky nejsem zrovna nadšená. Psy jsme měli doma různé, křížence i nekřížence. Snad každé plemeno má svá specifika, stejně jako každý jedinec. Před půl až třičtvrtě rokem bych si ze Sofčiného vrčení vůči jinému psovy nic nedělala, vím, že vše by bylo v pohodě. Ale dnes je vrčení poněkud jiného rázu, opravdu dominantního. Ale fenám se nevyhýbáme, spíše se snažím fenu naučit, aby tyto situace přenechala k řešení mě. A naučit psa povel "DOST!" a podobně, rozhodně není k zahození. Takže pro Báru: pokud jsou hrátky tvého psa na majitele "moc", pokus se mu věci vysvětlit-že tvůj pes, tomu jeho neublíží (pokud si tím jseš jistá). Pokud to majiteli nestačí, psa bych trochu usměrnila. Jo a na blbou paní bych se vykašlala. Takovým lidem opravdu nemá smysl cokoliv vysvětlovat. Stejně člověka neposlouchají. Ale to vše, je jen můj názor :-) |
|
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|