Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Thread Tools Display Modes
Old 26-11-2010, 14:30   #10
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Nie wyrywaj mi prosze zdan z kontekstu... Calosc brzmiala:
Quote:
*Coz, wiwat pseudo-hodowle! HodoFcy badac swoich psow oczywiscie nie beda... A jak sie im w Polsce jakis hodowca wychyli i psy przebada - to poczekaja na wyniki i wynajda (lub co w ich wypadku bardziej prawdopodobne - wymysla) cos, aby zrobic z niego producenta rozmnazajacego chore psy.*
Ok., kontekst czy nie, mój komentarz równie dobrze odnosi się do całości cytatu. I to samo pytanie zadaję: mówimy o wszystkich, którzy mają już, lub oczekują na narodziny szczeniąt po psach bez badań DM? Spójrz na listę planowanych miotów, które z polskich nie podlegają w tym właśnie kontekście Twojej opinii Łącznie z Tobą. Stawiasz w opozycji hodoFców, którzy nie badają (nieważne z jakich powodów) do hodowców, którzy się wychylą i przebadają. To, co kto z kim zrobi jest nieistotne, ja pokazuję podział Twojego autorstwa…
Co więcej, celem całej akcji jest doprowadzenie do powszechności badań, co w efekcie ubocznym da mniej więcej ten sam podział, co dzisiejsze badania rtg: hodowcy, którzy badają oraz hodoFcy, którzy rozmnażają psy bez badań.

Quote:
Widzisz, nawet nie zdajesz sobie sprawy jak szkodliwe sa "grzesiowate" nagonki....
No chyba nie, skoro jego niecne praktyki powodują, że niemiecki klub zszedł do podziemia z wynikami badań Margo, sorry, ale widzisz co piszesz?
Ok, rozumiem, że „grzesiowate” to symbolika, ale efekt ten sam: jakiś oszołom zacznie pisać co mu tam klawiatura wystuka, a ludzie na serio, od wielu lat zajmujący się hodowlą podkulają ogony i ukrywają nawet DOBRE wyniki badań. Bo pojedynczy krzykacze są ważniejsi niż profesjonalne podejście do hodowli zwierząt, wiedza, doświadczenie, badania?
Czy na pewno mówimy o HODOWCACH?

Quote:
Dla Ciebie to bzdura, ale TAK JEST. Powiem ci wiecej - ukryte sa np. WSZYSTKIE badania wykonane przez niemiecki klub. ZADNE nie zostalo podane do publicznej wiadomosci - poza nielicznymi przypadkami, gdzie wlasciciele jednak "prywatnie" zdecydowali sie wyslac Mijke wynik.
Quote:
Na liscie nie znajdziesz wiec sporej ilosci psow ZDROWYCH.
Uhmm.. a hodowca, który trzyma suki i repy postanawia, ze zamiast zrobić im lepszą reklamę, która przełoży się na większą kasę (sprzedaż szczeniąt i krycia) oraz renomę – woli się nie ujawniać? Tiaaa……..
Sarka jest wyjątkiem o naturze Kamikadze?

Quote:
Gaga, ponownie przeinaczasz fakty... Tak sie sklada, ze to wlasnie ta "moja" baza jest glownym zrodlem informacji o chorobach i wynikach testow.
Ale dla kogo? Dla Ciebie w „drugim obiegu” czy dla użytkowników bazy? Przypomnę, że chodzi o to zdanie: "Czy sie zgadzam z ukrywaniem wynikow przez hodowcow? Nie do konca, ale CALKOWICIE ich postepowanie rozumiem. Wiem, dlaczego postepuja tak a nie inaczej. Dla mnie wazne jest glownie, czy podadza mi wyniki jak bede dobierac pary hodowlane - a z tym dotad nie bylo problemu."

Quote:
nie dziw sie prosze, ze je zbieram, bo tak jak kazdy hodowca "kolecjonuje" co tylko moge jesli chodzi o zdrowie...
Ależ ja nie wyraziłam na ten temat żadnego zdziwienia, słowo
Jedynie mogę się dziwić, że każdy hodowca z jednej strony chce kolekcjonować, a z drugiej ukrywać własne wyniki. Na współpracę to nie wygląda…

Reszta już jest nie na temat, a ja jednak nadal proszę o wyjaśnienie Twoich słów o ilości przebadanych psów, z Twojej hodowli.

Przypomnę:
Quote:
Napisał z Peronówki :
Tak sie sklada, ze mamy obecnie najwiecej przebadanych psow na DM i karlowatosc wsrod polskich hodowli.
Może dla ułatwienia : ILE?

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Last edited by Gaga; 26-11-2010 at 14:36.
Gaga jest offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules