|
|
|
|||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
VIP Member
|
Dervla tez "bdb".... Coz, widac, ze dziewczyna jest (zbyt) typowa, aby dzis zostac doceniona przez sedziego?
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Jeje, to ostro tam się dzieje, to ciekawe kto zwycięży
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wilcza Saga
|
Heheh, no to nieźle tam mają...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
VIP Member
|
Ano maja.... Wiesz, ja mam OGROMNE poczucie humoru
, ale w pewnym momencie to przestaje byc zabawne... Jedzie czlowiek czasem kilkaset kilometrow, placi kupe kasy, a potem dostaje sie ocene po ktorej widac, ze sedzia wzorca rasy w zyciu na oczy nie wiedzial....Nikt nie wymaga, aby sedziowie znali kazdy kruczek i kazdy trend w rasie, ale ich obowiazkiem jest znajomosc podstaw. Katowanie to PODSTAWOWA cecha, ktora odroznia owczarka od wilczaka. To PODSTAWOWA cecha rasy. Sorry, ale jesli suka, ktora rzeczywiscie katowanie ma OK dostaje WLASNIE za to katowanie ocene "bardzo dobra" a z doskonala schodzi "ladny wilczasty owczarek niemiecki" to sedziowie sami powoduje ze ludzie zaczynaja unikac wystaw. Z takich zabawnych sytuacji... Wystawa w Polsce - porownanie w psach. W porownaniu Eligo i duzy-prawie-owczarek. Sedzia mowi: jeszcze nie widzialem bardziej rozniacych sie od siebie wilczakow... Fakt, jedyne podobienstwo miedzy samcami to kolor wilczasty...
|
|
|
#5 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Pamiętam, że pisałaś coś o swoim typie, no cóż każdy z nas go ma, ale myślę, że z czasem stałabyś się obiektywna, a i "myślenie" sędziów mogłabyś zmienić w luźnej rozmowie Dobra są już świeże Newsy? P.S. Pochwalę się trochę...... z myślą o bdb dla Unki jechałam ostatnio do Brna, oceniał Słowak (który często ocenia wilczaki), a tu "zawód" Unka V3 i opis bez żadnego "ale" . |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Moderator
|
Quote:
p.s. hmmm moje spotkane ostatnio slowacy i TE od rasy tez mogli poczytac wzorzec |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
No, Ty namawiaj ją bardziej, przecież ja "obca" nie będę....
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
My sobie darowaliśmy jazdę z powodu upału.
I z relacji naocznych świadków wiemy, że było ciężko... Nie możemy sobie posarkać na znajomość wzorca u sędziego na podstawie własnego psa. ... ""dlatego jestem za tym żeby Margo została sędziną"" Nie życz drugiemu, co tobie nie miłe! Chciałabyś, by Margo ukamienowała konkurencja /sorry... upał mi lasuje komóry.../ ... /Cześć Graba! To wybierasz się do Białegostoku? Dużo u nas miejsca na rozbicie namiotu /... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Ja pamiętam o zaproszeniu, dziękuję (Ty też pamiętaj o moim )
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
coraz bardziej żałuję, że mnie nie było
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Licho nie śpi...
|
Quote:
Wszystkie mają wady ale skoro oko ma być wg wzorca jasne to czemu w opisie uznane jest za jasne takie, ktore lepsze byłoby jeszcze jaśniejsze? Również z niecierpliwością czekamy na wyniki i w związku z pogodą nie żałujemy, że nie mogliśmy być... |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
VIP Member
|
Ten zarzut akurat może się zdarzyć, czasem naprawdę ciężko odróżnić psa od suki, a dymorfizm płciowy w wilczakach jest przecież pożądany. Może być też wtopa, jesli sędzia ocenia tak psa w klasie młodzieży, w końcu klasyczna, szeroka, samcza głowa nie pojawia się w wieku 15 miesięcy...
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Licho nie śpi...
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Czasem same psy nie sa w stanie poznac, ze stoi przed nimi suczka..... ![]() I dlatego mamy tyle na wystawach (pseudo)championow, ktore nie tylko sa eleganckie jak traktor, ale jeszcze energii maja tyle co bardziej umeczony weteran (normalnego) wilczaka....
Last edited by z Peronówki; 11-07-2010 at 17:05. |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|