|
|
|
|||||||
| Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
VIP Member
|
Podczas każdej, organizowanej w Polsce Parady Równości, organizowana była kontrparada Młodzieży Wszechpolskiej..
A serio-zupełnie nie wiem o co ta burza w szklance wody. Zainicjowanie działań, w tym związanie GI to była droga przez mękę, więc skoro w końcu się udało to chyba wielkie "uff" ? I trzymanie kciuków aby nie rozeszło się po kościach? Krytyka-o ile konstruktywna-napędza do działania, warto ją mieć. Innymi chyba nie warto się przejmować? Zwłaszcza jeśli są w stylu :"O ile pierwsza z wymieniowych bywa na niektórych wystawach w kraju i ma część CsV wyszkolonych oraz hoduje, reszta osób (za wyj Pana Witolda Góralczyka, którego niestety z niczym nie kojarzę więc się nie wypowiadam) - reszta osób pojawia się na wystawach sporadycznie, nie są to hodowcy z doświadczeniem (za wyj D. Ziemnickiego), nie trenuje swoich Wilczaków (za wyj. 1 psa - Jabbera)." Bo od kiedy tylko to, co jest publikowane, jest rzeczywiste? Wiele już było publikacji kłamliwych, nieprawdziwych egzaminów czy wyników i, z drugiej strony: wiele jest psów, które trenują ale właściciele nic o tym nie piszą. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Plessowy wilczak
|
Nasuwa mi sie tylko jedno "wśród ślepców jednooki królem", a tak na poważnie zaczyna mnie powoli irytować ta wojna między hodowcami zwłaszcza że jako obserwator z boku i nie zkoligacony z żadna polska hodowla (dla nie wtajemniczonych mam suke ze słowacji
To pisałem Ja Witek
OBERSCHLESIEN IST MEIN LIEBES HEIMATLAND Last edited by Witek; 09-05-2010 at 21:49. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
To nie dobrze, że kolejny temat z klubem w tytule zaczyna się od wzajemnych oskarżeń. Nie dobrze, że biorą w tym udział członkowie grupy inicjatywnej.
Klub to nie sto podpisów, a zadaniem GI wbrew temu co o sobie mówi nie jest li tylko ich zbieranie. Jak pamiętamy, a to nie trudne, innym to się nie udawało. Trzeba wyciągnąć z tego wnioski. Czego ja oczekuję od grupy inicjatywnej? Po pierwsze pewnego autorytetu. Przekonania, że tworzenie klubu jest w rękach osób o większym niż moje doświadczeniu z wilczakami. Zaproponowania wizji klubu, jako czegoś więcej niż stu deklaracji. Przygotowanie programu i sposobów jego realizacji. Trudno podpisywać się pod deklaracją, jeśli nie wiadomo co się za nią kryje. Jeśli tego nie ma to trudno kogoś namawiać do tworzenia klubu. I to jest najważniejsze zadanie GI. Sprawy organizacyjne są wtórne. Ale oprócz zbierania podpisów jest też organizacja zebrania założycielskiego, przygotowanie statutu(regulaminu), programu, dokumentów rejestracyjnych. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Plessowy wilczak
|
Oczywiście że nie dobrze że tak sie zaczyna ale nie oszukujmy sie wszyscy wiedzieliśmy że tak będzie. Jak obserwuje zebranie tych stu podpisów bedzie sztuka a GI temu ma służyć. Program i wizja klubu były juz walkowane milion razy na forum, myslałem że to jasne. Celem GI jest wreszcie zebranie wymaganych stu deklaracji i ruszeniem z tym tematem do przodu. Działaniem klubu jego wizja na przyszłość bedzie walny zjazd który okresli cele i wybierze autorytety ktore beda nim kierowały. Ale jak widze i na tym etapie sa problemy. Widze że niektórym osobom członkowie GI są niewsmak (sorki za kolokwializm), nie aspiruje do władz i nigdy sie wnich nie znajde (niegodzien ja
To pisałem ja Witek
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Jeśli zostałem źle zrozumiany to przepraszam. Nie pisałem o członkach GI ale o problemie jakim jest powołanie klubu.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
|