|
|
|
|||||||
| Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Jo, v podstatě souhlas s Karlem, Leilou i Hankou.
Jen k testu povah mám možná trochu jiný názor, myslím si, že ten by se nacvičovat v podstatě neměl, aby to mělo vypovídající hodnotu. A s tím povzbuzováním u testu povahy si taky nejsem jistá. Na obraně je to něco jiného, ale tohle by měl být test povahy a ne obrana.. I když možná namítnete že proto je tam pak i ta část bez pána. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Já osobně jsem toho názoru, že nacvičovat vůbec není na škodu. Ale chce to nacvičovat ne konkrétní situaci na konkrétním místě (nebo třeba psa u kolíku týden mlátit za každé couvnutí a tím ho donutit, aby na bonitaci neuhnul, ačkoliv má strach, že by se pos...), ale modelovat situaci s různými lidmi, na různých místech a za různého počasí. Podle mě je dobrý trénink třeba to, že uvážete psa u krámu. Kolem chodí hafo lidí, dělají na něj posuňky, mlaskají a kdovíco ještě, někdo ho třeba zkusí pohladit... Čím častěji se v podobné situaci octne, tím lépe ji pokaždé zvládne a stane se pro něj běžnější. A hlavně se mu tím ta povaha vylepšuje, takže pak není mistr světa jen na cvičáku u kolíku, ale i na václaváku, v metru nebo na nádraží, kde kvílí brzdy. Je to pořád o tom samém. Socializace a zvykání na nejrůznější prostředí a podněty. (Pravda, některým ani to bohužel nepomůže.)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
o tom jsme se myslim bavili loni po bonitaci. ja jsem teda taky proto,aby reakce u koliku byla nenacvicena. socializace od stenete na vsechno mozne mi prijde jako neco trochu jineho,tam je to dulezite hodne.ale to nacvicovani u koliku mi prijde,jakoze se lidi snazi dostat co nejlepsi hodnoceni a o povaze to nic nevypovida.ale to je muj nazor. ja na bonitaci trenovat mereni nebudu,spis se budu snazit,abych byla v klidu ja a pak bude v klidu i arwen.taky bude o rok starsi,mozna i po vice haranich,no necham se prekvapit.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Mluvil jsem o nacvičování měření, ne kolíku. Povzbuzování při kolíku ale na místě je. Když Tě na ulici někdo napadne, tak asi taky psa povzbudíš aby Tě bránil a nenecháš to čistě na něm. Páneček by měl navíc být pro psa oporou, a jak bylo výše správně napsáno, rozdíl mezi chováním s pánečkem a bez něj se na bonitaci posuzuje taky.
Dobře socializovaný pes, který aspoň trošku ví do čeho s měřením jde a je zvyklý na různé "ochmatávání" od různých lidí by neměl mít nějaký zásadnější problém, pokud nebude mít psychický problém při bonitaci jeho páník . Vím že se to lehce řekne, ale nějaké té nervozity se člověk těžko zbavuje.Nácvik měření samotného pomůže nejen psovi, ale taky majiteli - půjde na bonitaci trošku klidnější, zjistí předem jak psa při tom a onom chytit, jak ho narovnat atd. Psa který dobře drží, jeho jedinou starostí je případně olíznout posuzovateli nos a jeho majitel ví jak se k měření postavit je pak radost měřit, nehledě na to že je za dvě tři minuty hotovo. I teď v Roudnici jich pár takových bylo. Karel |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Krám je bez problémů, když mám s sebou nepřekousatelný votítko nebo koš, aspoň pro malou. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
..jo, to máme stejný. Bez náhubku ani ránu, hlavně kvůli vodítku...ale aj kvůli lidem.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
Jo, právě na základě této tvé praktiky (prvně čekala Sofa před krámem s Darlinkou a dalšíma) jsem to tak dělala celou dobu. Vždy dostala nějakou mňamku..tu sice zbaští, ale huláká stejně a jak jsem psala, když jdeme jen okolo, tak už prchá a poslední dobou ji musím málem dotahnout k místu, kde vždy čeká. A to z toho místa má výhled do půlky obchodu, takže mne občas zahlédne (a já jí).
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|