![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Pokud však fena krvácí v jakýchsi " vlnách " delší dobu, dost pravděpodobně se ochoty k páření dočkáte. Faktem je, že na žádná pravidla se spolehnout nemůžete, jen čekat a hlídat ![]() Krátký článek o hárání ČSV je i tady: http://zmolu.vlcak.cz/cs/csv/chov.aspx Monika
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Díky všem za rady, jsem ráda, že tohle není nic nenormálního i když veterinářka krotí hlavou ![]() ![]() Ještě jednou díky holky, fakt jste mě uklidnily. No jsem zvědavá až malá dspěje to budou taky dvě ![]() Pořád doufám, že toto je "jen" nějaké to "falešné" a to pravé nás čeká na podzim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Já tahle planá hárání taky znám. Většinou se u nás konají na jaře, ale měla jsem i listopadová. Čuby byly ke krytí cca po dvou týdnech hárání, na jedno jarní jsem se nechala i nahlodat a psa jsem si přivezla, dokonce ji vehementně kryl, ale nic z toho nebylo. Dve ségry hárající v listopadu jsem taky nechala nakrýt, jeden pes byl zkušenej, ale stejně kryl jak o život, druhej kryl poprvé a taky "chtěl"
![]() No co, hlavně, že si holky užily a udělaly si výlety ![]() ![]() ![]() Po těch jarních- planých potom následují ta letní-normální. Tedy aspoň u nás. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Lexina hárala asi první tři hárání po půl roce, pak si délku mezi háráními protáhla na 9 měsíců. Takto pak hárala až do osmi a půl roku, pak si to opět protáhla na pravidelných 12 měsíců.
Darča se rozhárala poprvé v roce (celkem brzo na ČSV, Lexina v roce a půl), pak hned za čtyři měsíce znovu s mámou Lexinou, znovu po devíti měsících a pak pravidelně po roce. V r. 2008 měla první štěňata, po nichž hárala opět po roce - toto hárání jsme nechali bez krytí s úmyslem krýt až za další rok, ale Darča ty štěňata asi fakt chtěla ![]() ![]() Karel S. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Daniela: Dvě sice jsou ale pro letošek malá pravděpodobně hárat (snad) ještě nebude (je jí teď 5,5 mšsíce). U starší jsem se hárání dočkala až v 21 měsících.
Hanka: právě ona by taky měla plně hárat na přelomu léta/podzim. Tak doufám, že to tak bude. Karel: neboj zatím 3 týdny sice "nehárá", ale hlídat ji stejně radši budu aspoň vím, že zatím o nic nejde pro psy atraktivní není a nakrýt se nenechá. Vše je zatím, tak jsem zvědavá co přichystá. Jsem ráda, že vím, že je to "normální". |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
taky se zeptam. arwenka zacala pred tydnem poprve harat ve dvou a ctvrt letech.docela se to rozjelo,obcas z ni teda kapou velke kapky,ale psi ji jen ocichavaji a olizuji,teda jen ten se kterym si hraje,vic nedovoli.
ale protoze nemuze mit stenata,zajimalo by me,jak je to u vlcek s faleskou,ev.rizikem pyometry.je nejaka studie? ja ji budu porizovat prirodni kapky gynex,ktere jsou i jako prevence zanetu,mam na to dobre reference od lidi,co to cubinam davali,dost se tim treba upravili falesky,delka harani apod...kastrovat ji teda nehodlam. |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|