![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
PS. Jakos sie tak dziwnie zdarza, ze jak przychodzi do argumentow to niektore grupki nabieraja wody w usta... Ze jedyne co porafia robic to rozpowiadac "newsy" wlasnie w takim stylu - nie tylko mijajace sie z rzeczywistoscia, ale wrecz nie majace z nia nic wspolnego. A gdy wymaga sie konkretow to... ECHO.... (wiem, wiem, brak odpowiedzi to tez odpowiedz)
Last edited by z Peronówki; 25-02-2010 at 12:50. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Nie martw sie Margo zapewne trwaja burzliwe konsultacje
![]() To pisałem ja Witek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wilczasty : Foto
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() A poniewaz jak zwykle co niektorzy potrafia nagadac bzdur, ktorych nijak nie potrafia uzasadnic, wiec i my postanowilismy zrobic burzliwe konsultacje i pomoc im w znajdowaniu argumentow... Udalo sie nam znalezc dwa uzasadnienia, ktore by pasowaly do pokretnej logiki drogich krytykantow... Kolejne mile widziane... ![]() 60% polskich wilczakow jest chora, BO: 1) 60% polskich wilczakow jest badana w wyzszym stopniu niz przewiduje wymagane minimum. A nawet glupi wie, ze zdrowy czlowiek do lekarza nie chodzi... ![]() PS. Stad wiem dlaczego wlasciciele tych rozmnazanych lecz niebadanych dysplatykow reklamuja sie jako hodowcy zdrowych wilczakoww... ![]() 2) 60 % polskich wilczakow (o innych raczej nie moze byc mowy) to zPeronowki i ich potomkowie... a ich glowna, dziedziczna i najwieksza wada genetyczna jest to, ze ZYJA i w dodatu ciagle powoduja powielanie tej wady.... ![]()
Last edited by z Peronówki; 02-03-2010 at 14:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Dawno temu jedna właścicielka psiaka z tej hodowli zasugerowała mi, że gdy szczeniak łamie łapę, to też wina genetyki.... - zatem skoro takie rzeczy piszą sami właściciele, to nie ma się co dziwić, że ludzie nie posiadający wilczaka " z Peronówki" piszą, to co dostają od innych ![]() P.S. A tak już odbiegając, to "fajnie" jest ciągnąć temat wiedząc, że ktoś nie ma teraz czasu na obronę/odpowiedź - nawet jeżeli jego wiedza/NIEwiedza została zweryfikowana |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() CHOCIAZ sam tekst nie jest znow taki glupi... ![]() ![]() Quote:
![]() Dobrze sie stalo, ze ta niewiedza zostala skorygowana, ALE skoro zostalo napisane cos takiego to jesli piszacy dowiedzial sie, ze to kompletna nieprawda, to nalezy tez napisac sprostowanie. Bo teraz cos takiego wisi w sieci i wiele osob zastanawia sie, czy czasem ta osoba nie odkryla jakiejs starannie skrywanej wilczakowej tajemniocy o degeneracji wilczakow w Polsce. Skoro to bzdura to moze warto by bylo poswiecic 5 min na wyjasnienie sprawy...? Tym bardziej, ze sama autorka ma czas pisac o tym jakie to zamieszanie i prowokacje zrobila na Wolfdogu.
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Przyjaciół podzielić można na dwie grupy: na tych, którzy są z nami bezinteresownie i na tych którzy są z nami, bo mają w tym jakiś interes ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Wracam do tematu, zeby nie bylo zadnych watpliwosci:
Quote:
Sprostowanie: Nikomu nic nie sugerowalam. Przejrzalam rozmowe z Graba na GG - mam ja caly czas na komputerze. Napisala do mnie w sprawie Strzygi tuz po zlamaniu lapy. Zlamanie bylo dosc dziwne, bo powstalo po zwyklym wywroceniu sie. Bardzo mocno szukalam wtedy przyczyny tego urazu. Napisalam do Margo jako pierwszej, ale akurat byla w trasie, wiec odezwala sie troche pozniej. Przez Grabe zostalam wprost zapytana czy to genetyczne - odpowiedzialam "moze", bo nie mialam na tamta chwile zielonego pojecia. Na inne pytania odpowiadalam rowniez "moze" lub "nie wiem". Jesli nie znam przyczyny to nie moge jednoznacznie odpowiedziec tak lub nie. Po tej rozmowie moje watpliwosci rozwiala Margo - zaden szczeniak w jej hodowli nigdy sie nie polamal i wykluczyla chorobe genetyczna. Zdjecie ogladalo pozniej paru weterynarzy i wszyscy zgodnie twierdzili: PECH. Nikt nie stwierdzil zadnej choroby, ale tez Graba juz sie tym nie interesowala. Zlamanie zroslo sie w niecale 3 tygodnie i zostala po nim tylko ledwie wyczuwalna blizna na kosci. W skrocie: Strzyga najzwyczajniej w swiecie zlamala noge, nie ma zadnej choroby genetycznej i nic takiego nikomu nie sugerowalam - osoby zainteresowane same sie podpytywaly i nigdy nie dostaly odpowiedzi potwierdzajacej cokolwiek, zeby moc wysuwac jakies dalekosiezne wnioski. Cala sytuacja to kwestia blednej interpretacji slowa pisanego lub nadinterpretacji - nic wiecej ![]()
![]() Forum to nie rzeczywistość... A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia. Last edited by sssmok; 20-03-2010 at 12:45. Reason: Literowki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wierzę! Margo, tyle lat doświadczenia, a Ty nadal masz nadzieję na odpowiedź? Ja swoją już mam i nie spodziewałam się żadnej innej (słowotoków bez sensu nie liczę) ![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|