|
|
|
|||||||
| Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Plessowy wilczak
|
Quote:
Aaa,w domu to nie ma problemu |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Może nie taki kliker? Mi się w poprzedni zaplątywały rękawiczki. W nowym klikałam ostatnio sznurkiem, bo już mi rąk zabrakło.
|
|
|
#3 | |
|
Plessowy wilczak
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Rozumiem. A może mniej bolesne byłoby nagradzanie np. szarpaniem się sznurkiem? Dłoń więcej pracuje, jest cieplej i nie trzeba tak precyzyjnie trzymać. Ewentualnie sądzę, że nawet odłożenie na jakiś czas nie będzie wymagało przypominania od początku - co raz pies umie, łatwo wraca. Nie ma sensu się męczyć - nawet bez problemów z krążeniem ręce naprawdę potrafią boleć. <brr>
|
|
|
#5 |
|
Plessowy wilczak
|
Stosuję też inne nagrody jak rzucanie śnieżkami, nacieranie śniegiem i przepychanki itp, ale chcę na nowo wypracować skupienie, a ostatnio nawet udawało mi się to nawet jako tako klikierem. I poza tym bardzo chcę Astarte nauczyć turlania się, a w domu nie mam na to miejsca
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Dobra wiadomość jest taka, że będzie cieplej.
My się dopiero odwracamy na plecy. Do turlania daleka droga i faktycznie chyba poczekamy z tym do wiosny.
|
|
|
#7 |
|
Plessowy wilczak
|
Astarte zna coraz lepiej komendę "bok" (takie pies zdechł, ale mnie się krócej mówi
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|