Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Sport & trénink

Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-01-2010, 17:43   #1
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

Quote:
Originally Posted by Marianka.W View Post
Výborný je nový postroj LASH. U toho je jedno, jestli pes táhne spodem nebo horem. Viděli jsme ho v ManMatu v reálu a je vychytaný. (Nezkoušeli jsme v praxi, jen jsme to navlíkli na psa, ale seděl perfektně - postroj i pes.) Na ManMatových stránkách je obrázek trochu nešikovný, ale ve skutečnosti je to fakt dobrý. Jestli máš možnost zajet si tam osobně, tak doporučuju. Za A) si vybereš perfektně padnoucí kus a za B) velmi pravděpodobně dostaneš slevu.
Akorát dělají jen malé velikosti.
Stela jest offline   Reply With Quote
Old 21-01-2010, 19:13   #2
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

My ho zkoušeli na Akeenahovi (72 cm) a padnul mu jak ulitý...
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 21-01-2010, 19:43   #3
Stela
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Marianka.W View Post
My ho zkoušeli na Akeenahovi (72 cm) a padnul mu jak ulitý...

Aha, tak to je divný - protože na netu mají psáno pouze 48 cm obvod krku a ta moje příšera má 54 možná kdybych jí přiškrtila tak 50, ale na 48 to nedám. osatní velikosti jiných postrojů mají i 60 a více.
Old 21-01-2010, 20:03   #4
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

No jo, on je hodně pružný. Ale to by asi chtělo vyzkoušet...
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 01:06   #5
Jazzinka
Junior Member

Já tedy hlasuju pro sled - Guard mému psu neseděl, i když byl vybírán osobně panem Soumarem v Manmatu. Teď máme na dogtreky, kolo i běžky sled na míru od Polaru a psa zjevně nikde nedře, neškrtí se a naštěstí není dost chytrý, aby se vyvlíkl.
Jazzinka jest offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 09:02   #6
Undertaker
Member

Quote:
Originally Posted by Stela View Post
Aha, tak to je divný - protože na netu mají psáno pouze 48 cm obvod krku a ta moje příšera má 54 možná kdybych jí přiškrtila tak 50, ale na 48 to nedám. osatní velikosti jiných postrojů mají i 60 a více.
On pan Soumar nám říkal, že čím těsnější, tím lepší. Pokud ho psovi převlíkneš přes hlavu, je to OK. Vyzkoušeno právě u Adrianových psů a prý tahají daleko líp než když měli postroje "pohodlně" volné. Na konci ledna nebo začátku února do Manmatu pojedu, tak mi můžeš poslat co chceš za postroje. (Případně koukni i na ski šňůry pokud ještě nemáš.) Přivezl bych, vyzkoušela bys a kdyby to nesedělo, otočil bych se tam ještě jednou.
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 11:30   #7
Garfield
Guest

Taky přidám pár svých zkušeností…
Guard univerzální postroj, hodí se na dogtrek, canicross, i třeba obrany nebo denní nošení. Ale nepoužila bych ho např. na pulku nebo do zápřahu.
Postroj Sled je vhodný do tahu …kolobka, kára, saně.
V určité rozumné míře lze Guard požít i do tahu třeba ke koloběžce, tady je otázkou jak moc tvoji psi táhnou a jak často budeš tyto sporty provozovat.
Bellis je opravdu velmi dobrý „tahoun“ a na kolobku chodíme kdykoli to jen jde. V Gurdu se mi dost škrtila, ale ona pohyb miluje takže to neřešila. Z dlouhodobého hlediska tedy na tah Guard vhodný není, mohl by mít i negativní dopad na stavbu těla psa (teda pokud pes opravdu tahá a neběží někde kolem toho, co tahat má ).
My máme postroje oba a oba hojně používáme.
Co se týče velikostí, tak opravdu by správně měl pes tak akorát přetáhnout postroj přes hlavu, ale postroje ManMat jsou šité na seveřany ne na čsv. Bellis má obvod krku cca 44, to by spadala někam do XS až S, což je samozřejmě nesmysl.
Postroje Sled pak mají další varianty pro ohaře atd.
Postroje Lash a Faster (Zero DC) vyzkoušené nemám, ale určitě jsou spíš variantou Sledu, tedy do tahu.
Zero DC má Sled lépe polstrovaný a proti ManMatu, udělá postroj na míru, což je obrovská výhoda.
ManMat používá nitě, které udrží 800kg a materiály, které nenamrzávají, ale otázkou je jestli to pro nás není trošku zbytečné.
Pokud by si chtěla postroje Guard vyzkoušet (jakoukoli velikost), tak mi dej vědět.
Lea
  Reply With Quote
Old 22-01-2010, 15:01   #8
Stela
Junior Member

Všem děkuji za odppvědi. Zatím jsem koupila postroj LONG DISTANC (modifikovaný guard). Uvidíme, jak bude sedět a holkám vyhovovat. Budou "tahat" (teda aspoň doufám) nejvíce kolo a lyže, tak uvidíme. Pak pokud to bude holky opravdu bavit možná pořídím ty SLEDy od té firmy Zero DC.
Díky všem
Old 22-01-2010, 15:03   #9
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Bezva, pošli fotky " z akce"
Hanka jest offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 11:15   #10
Charles
Junior Member

Default Sled, Guard a jine, velikosti...

guard - pes drzi vic ve predu - lepsi ovladatelnost, univerzalnejsi(napr i na stopy)
sled - asi lepsi rozlozeni sily, hlavne na tahani
neopomijel bych postroje od Zera

a VYBORNA musherska stranka o vyhodach, nevyhodach a jinych poznatcich o ruznych typech postroju - doporucuji

Ja poridil napred Guard, podle obvodu krku, mno na stopy fajn, i par treku jsme dali. Po jednom delsim - v "podpazdi" rozedrene - postroj je kratkej.
Proto jsem si nechal poslat z Manmatu Sled, opet podle velikost krku (M) - no byl nejakej malej, kratkej, koncil moc na zadech. Zajeli sme do Metuje, a ozkouseli nakonec jiny typ(jine proporce psa) - LightWeight (XXL). Sedi dobre.
A ten puvodni Guard jsem cca pred tydnem trochu rozparal a prodlouzil - dostala ho Kuze.
Vyber velikosti, pripadne ozkouseni bych rozhodne nepodcenoval.
Charles jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules