![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Wiesz co chłopcze? Mam dla Ciebie propozycję, przestań sie nadymać i spuść powietrze bo się zmęczysz za bardzo a energia przyda sie na wychowanie wilczaka. Wyskocz z , dajmy na to, 1000 Euro-przeciez dla Ciebei to jak splunąć
![]() ![]() Do dzieła ! btw:czy na prawie w Norwegii nie wymagają wykształcenia przynajmniej podstawowego, ze znajomością elementarnych zasad ortografii? Bo patrząc jak kaleczysz jęz. polski nie spodziewam się lepszego poziomu w drugim języku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Wlasnie to juz zrobilem i niedlugo bede mial wilczaka, bo wole go kupic w najprostszy mozliwy sposob nawet przeplacajac, niz bawic sie w wysylanie wujka itp. itd. A i nie martw sie napewno niezapomne sie pochwalic.
P.S A co do ortografii to wyobraz sobie ze nigdy nie chodzilem na jezyk polski do szkoly tylko sam sie go nauczylem pisac.....a norweski mialem w szkole podstawowej oraz sredniej i calkiem niezle mi wychodzi przynajmniej nauczyciele oceniali to na 6 i 5...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Pochwale sie pieskiem ale nie zamierzam pisac gdzie ani od kogo go kupilem ani niezamierzam wpisywac nazwy pieska z rodowodu. W paszporcie bedzie pisac mix i tyle, tam nie bedzie pisac od kogo jest piesek. I nie bedzie tam takze nic o tym z jakiego miotu jest piesek itp. itd.
Na zdjeciach bedzie moj piesek w Norwegii na zdjeciach albo z srodka mojego domu albo z terenu (daleko od miejsca gdzie mieszkam aby nikt nie mogl skojarzyc gdzie mieszkam z pieskiem)....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Cóż za paranoja - czy to już jest etap, na którym wkracza lekarz czy jeszcze za wcześnie, a może przeciwnie - ze względu na inne, niestety nieuleczalne schorzenie - za późno na pomoc?
Swoją drogą mogę tylko pogratulować hodowcy, który tak ceni swoją pracę hodowlaną, że szczeniaka ze swojej linii jest w stanie ze spokojem wysłać w świat jako zwykłego mieszańca, bo ani umowa tu nie będzie ważna, ani ja bym już psów z tej hodowli nie traktowała poważnie na jakichkolwiek wystawach, bonitacjach czy zawodach.
![]() |
#8 | ||
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Piszesz, że jesteś wielkim fanem owczarków niemieckich tylko nie podoba ci się ich kierunek hodowlany. Mam propozycję-poczytaj o owczarku wschodnioeuropejskim-psie do przypominającym ON z lat 50. Takiego psa możesz legalnie i ze spokojnym sumieniem przywieść do Norwegii. Polecam chociaż zapoznanie się z taką alternatywą Piszesz, że max 50 osób zobaczy Twojego psa. To wielki problem. Wilczak jest rasą wymagającą starannej socjalizacji-poznawania ludzi, odgłosów, stresujących sytuacji. Wilczak, który będzie mieszkał w domu z ogródkiem i chodził na smyczy do lasu ma wielkie szanse zostać wystraszoną kupką nieszczęścia siekającą zębami na wszystkie strony. Hodowcy Ci o tym nie powiedzą, bo to wstydliwy problem w tej rasie, ale wilczaki są to psy dość lękliwe (i wiele osobników skrajnie lękliwych) i potrzebują naprawdę wiele pracy by być fajnymi, stabilnymi psami-a tu czekają cię wizyty na festynach, w centrach handlowych, centrach dużych miast-> w każdym z tych miejsc może znaleść się ktoś życzliwy. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Z drugiej strony, mamy do czynienia z prawnikiem - cwaniakiem, więc... Quote:
![]() |
||
![]() |