Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > _Administracja

_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi....

Thread Tools Display Modes
Old 18-11-2009, 20:16   #22
krzyg
Dziad Borowy

krzyg's Avatar

Send a message via Skype™ to krzyg

Quote:
Originally Posted by btd View Post
Faktycznie. Błąd z 2004 roku. Mamy 2009. Długo szukałeś żeby udowodnić że da się? Może znajdź coś z 2000? Na xp updatów gdi było hm 3? 4? Jak ktoś nie aktualizuje systemu bo ma kradziony (a obejsc nie potrafi) to jego problem. Napisz że można podwójne rozszerzenie nadać jpg.exe i też będzie zdjęcie :-/
Wyobraź sobie, że nie musiałem długo szukać. Wystarczyło zapytać google o bugtraq jpg library.

Zrobiłem dokładnie to samo co Ty w swojej wiadomości. Potraktowałem Cię z góry, bo piszesz o czymś na czym najwyraźniej się nie znasz. Tak samo Ty potraktowałeś Gagę, zubrzyce i DORĘ. Nie twierdziłem, że w tym konkretnym wypadku mają rację i rzeczywiście w zdjęciach na forum są wirusy. Odniosłem się tylko do jednego zdania w Twoje wypowiedzi:

Quote:
Originally Posted by btd View Post
Jakim cudem obrazek, który jest tylko zbiorem danych ma jednocześnie być kodem wykonywalnym - czym jest wirus.
bo tak się składa, że jest to bzdura. Nawet w pliku tekstowym może być złośliwy kod. CSS to przecież czysty tekst ale gdy w jakieś przeglądarce jest błąd to może zostać wykorzystany do ataku. Ilość poprawek na xp/firefoxa/cokolwiek nic nie zmienia. Uważasz, że producenci antywirusów mają wywalić definicję luki bo jest stara i znana?

I powiedz mi z łaski swojej kto ma niby tego kradzionego windowsa?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules