Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Różne

Różne O wszystkim co jest związane z CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-11-2009, 10:46   #1
hubsen
Junior Member

hubsen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
[b]J cwanym biedakom jak Ty
[/size]
To było poniżej pasa!!!! To że mam roczne wynagrodzenie pewnie na poziomie połowy tego co wiekszość z Was to nie znaczy, że można tak na mnie pisać!! to było najnormalniej chamskie!!!! Czyżby już brak argumentów??
hubsen jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 11:20   #2
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by hubsen View Post
Czyżby już brak argumentów??
Bardzo uprzejmie odniosłam się do Twoich tez, poświęciłam swój czas na przedstawienie swojego zdania, podobnie jak wielu innych forumowiczów. Przedstawiliśmy konkretne argumenty, ale nawet nie raczyłeś się do nich odnieść, mało tego, wszystkich wrzuciłeś do jednego wora pt.: "Dla wszystkich ja i mój pies jesteśmy czymś złym i niedobrym", co świadczy tylko o tym, że nawet nie pofatygowałeś się przeczytać naszych postów .

Moim zdaniem wcale nie chodzi Ci o rzetelną dyskusję, tylko o tzw. "zadymianie". W dodatku nie jesteś pierwszym czy jedynym, który od jakiegoś czasu tak postępuje na tym forum i śmiem twierdzić, że celem nadrzędnym takich działań, jest pogarszanie atmosfery, niszczenie każdej ciekawej, choćby i ostrej, ale kulturalnej dyskusji, a także zrażanie ludzi do zaglądania tutaj.

Quote:
Originally Posted by hubsen View Post
To było poniżej pasa!!!! To że mam roczne wynagrodzenie pewnie na poziomie połowy tego co większość z Was to nie znaczy, że można tak na mnie pisać!! to było najnormalniej chamskie!!!!
Mój drogi, jeśli faktycznie masz tak niskie dochody jak piszesz, to jak Ty chcesz właściwie opiekować się szczeniakiem wilczaka - na samej miłości pies długo nie pociągnie .... Rozumiem, że zmuszony jesteś i nadal będziesz oszczędzać na jego wyżywieniu, szczepieniach, szkoleniu? Wszak cena szczeniaka jest bardzo niewielką częścią wydatków które odpowiedzialni właściciele wydają na jego odchowanie i utrzymanie, co kilka osób zechciało już tu wcześniej napisać, a do czego nie zechciałeś się odnieść.

Sorry, ale nie wierzę, że jesteś tym, za kogo się podajesz i nic nie mogę na to poradzić.... Mam już swoje lata i wiem, że ludzie, którzy faktycznie mają problemy z kasą raczej się tym nie chwalą. Zazwyczaj "dziadują" ci, którzy chcą w ten sposób manipulować innymi.

Na tym kończę swój udział w tej dyskusji.

Last edited by Rona; 16-11-2009 at 12:01. Reason: wykasowanie powtarzających się wyrazów
Rona jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 11:55   #3
hubsen
Junior Member

hubsen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Bardzo uprzejmie odniosłam się do Twoich tez, poświęciłam swój czas na przedstawienie swojego zdania, podobnie jak wielu innych forumowiczów. Przedstawiliśmy konkretne argumenty, ale nawet nie raczyłeś się do nich odnieść, mało tego, wszystkich wrzuciłeś do jednego wora pt.: "Dla wszystkich ja i mój pies jesteśmy czymś złym i niedobrym", co świadczy tylko o tym, że nawet nie pofatygowałeś się przeczytać naszych postów .
O czym to świadczy?
Moim zdaniem o tym, że wcale nie chodzi Ci o rzetelną dyskusję, tylko o "zadymianie". W dodatku nie jesteś pierwszym czy jedynym, który od jakiegoś czasu tak postępuje na tym forum i śmiem twierdzić, że celem nadrzędnym takich działań, jest pogarszanie atmosfery, niszczenie każdej ciekawej, choćby i ostrej, ale kulturalnej dyskusji, a także zrażanie ludzi do zaglądania tutaj.

Mój drogi, jeśli faktycznie masz tak niskie dochody jak piszesz, to jak Ty się chcesz właściwie opiekować się szczeniakiem wilczaka - na samej miłości pies długo nie pociągnie .... Rozumiem, że zmuszony jesteś i będziesz oszczędzać na jego wyżywieniu, szczepieniach, szkoleniu? Wszak cena szczeniaka jest bardzo niewielką częścią wydatków które odpowiedzialni właściciele wydają na odchowanie szczeniaka, co kilka osób zechciało już tu wcześniej napisać, a do czego nie zechciałeś się odnieść.

Sorry, ale nie nie wierzę, że jesteś tym, za kogo się podajesz i nic nie mogę na to poradzić.... Mam już swoje lata i wiem, że ludzie, którzy faktycznie mają problemy z kasą raczej się tym nie chwalą. Zazwyczaj "dziadują" ci, którzy chcą w ten sposób manipulować innymi.

Na tym kończę swój udział w tej dyskusji.
no to dowidzenia
hubsen jest offline   Reply With Quote
Old 17-11-2009, 01:50   #4
Puchatek
Senior Member

Hubsen!
Nie wiem czemu, ale odnoszę wrażenie, że Rona ma racje. Zbyt dużo w Tobie sprzeczności. Chcesz wilczaka, kupujesz wilczakopodobnego. A są do oddania w dobre ręce oryginalne wilczaki /za przysłowiowe "grosze"/. Nie stać Cię, ale masz wiele zwierzaków. Będziesz dbał o dobre utrzymanie psów, o badania, ale mało kasy. Jesteś przeciwnikiem sterylizacji, ale optujesz za mądrą hodowlą. Zależy Ci na dobru psa /badanie stawów/, ale bierzesz parawilczaka, z którym możesz mieć problemy /a badanie też kosztuje/. Niby nie znasz hodowców za płd granicą, ale o doktorze Hartlu i mutarach wiele wiesz. I nagle wiele wiesz o rodzicach swojej suki
Jeden mętlik, w którym trudno się połapać...
Napisałeś, że jesteś początkujący... Tylko nie pisz, że szybko się uczysz...pliz!/

Mam dziwne wrażenie /po bardzo dokładnej analizie Twoich wypowiedzi/, że Twoja sucz będzie mieć szczeniaki i może nawet pobawisz się w mutary...
>Mam już swoje lata i wiem, że (...) innymi. < -Ja mam tak samo /to o zadymiarzu, to o mnie?/

No to do widzenia
......................................
Margo,
dzięki za kolejną garść interesujących informacji.
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules