|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Piszac wilczakiem chodziło mi o wilczaka czechosłowackiego
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Chodzi ci o mutary, tak? Myślę, że na to pytanie odpowiedziałby Ci jedynie genetyk - jak dla mnie ani mutary, ani psy z wątpliwych skojrzeń nie są wilczakami, ale to moje subiektywne zdanie, a nie opinia eksperta.
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Nooo i tu sie zgodzę!!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wiewiórka Wredna
|
Myślę, że dobre hodowle nie pozwolą sobie na dolew krwi mutar, ale być może gdybam - zresztą tak samo jak Ty, z tą różnicą jednak, że Ty próbujesz się wybielić, a ja wierzę w honor i postawę godną naśladowania u osób, które deklarują się jako miłośnicy rasy. Tyle ode mnie. Szukaj dalej wymówek - dobrze Ci idzie.
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Nie szukam wymówek
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Chodzi po prostu o informacje; dla hodowców i przyszłych właścicieli wilczaków głównie. Dzięki temu, że umieszczane są tu także psy z tzw. wątpliwych skojarzeń, podane na tacy ich rodowody i wszelkie dostępne dane, ludzie mogą się w prosty sposób dowiedzieć, z jakiego skojarzenia jest szczenię, którym się np. interesuje. Hodowca (albo raczej hodofca) nie może wciskać ludziom żadnego kitu, co byłoby możliwe, gdyby o takich psach nie było informacji. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Distinguished Member
|
Jeśli jest śmieszne, to co tu jeszcze robisz?
Czy naprawdę serio sądzisz, że w ten sposób uda Ci się przekonać solidnych hodowców wilczaków, którym zależy na dobru rasy, iż powinni zacząć rozmnażać swoje psy bez wyrabiania im papierów i sprzedawać za pół darmo cwanym biedakom jak Ty, co to chcą mieć i rybki i akwarium ?*** A może Ty po prostu jesteś kolejnym wcieleniem GZW, czyli "Grupy Zwalczającej Wolfdoga" i chodzi Ci o rozpoczęcie następnej rozróby na forum?W końcu jeśli już bawimy się w teorie spiskowe, to czemu miałyby dotyczyć tylko jednej "psiartii" ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
złośliwy krasnolud
|
Takim tekstem jak po gwiazdkach to ty wywołujesz następną rozróbę.
CIRI Wilk z Polskiego Dworu ['] Last edited by btd; 16-11-2009 at 10:36. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
|
|