Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Różne

Różne O wszystkim co jest związane z CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-11-2009, 01:09   #1
hubsen
Junior Member

hubsen's Avatar

Piszac wilczakiem chodziło mi o wilczaka czechosłowackiego
hubsen jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 01:13   #2
AngelsDream
Wiewiórka Wredna

AngelsDream's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to AngelsDream

Chodzi ci o mutary, tak? Myślę, że na to pytanie odpowiedziałby Ci jedynie genetyk - jak dla mnie ani mutary, ani psy z wątpliwych skojrzeń nie są wilczakami, ale to moje subiektywne zdanie, a nie opinia eksperta.
AngelsDream jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 01:18   #3
hubsen
Junior Member

hubsen's Avatar

Nooo i tu sie zgodzę!! Czyli hmm hodowla wilczaków nie jest prowadzona w czystości rasowej za kilkadziesiat lat mutary bedą w kazdym rodowodzie czyli wszystkie wilczaki bedą psami w typie wilczaka chyba że przy opisie rasy bedzie wpisane..krzyżówka ON z wilkiem karpackim z dolewem krwi wilka kanadyjskiego i psa niewiadomego pochodzenia
Old 16-11-2009, 01:21   #4
AngelsDream
Wiewiórka Wredna

AngelsDream's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to AngelsDream

Myślę, że dobre hodowle nie pozwolą sobie na dolew krwi mutar, ale być może gdybam - zresztą tak samo jak Ty, z tą różnicą jednak, że Ty próbujesz się wybielić, a ja wierzę w honor i postawę godną naśladowania u osób, które deklarują się jako miłośnicy rasy. Tyle ode mnie. Szukaj dalej wymówek - dobrze Ci idzie.
AngelsDream jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 01:26   #5
hubsen
Junior Member

hubsen's Avatar

Nie szukam wymówek tylko to wszystko jest poprostu śmieszne Wybiore się do Stobnicy zabiore mojego foksteriera może jakis wilk coś do niej poczuje a wtedy jak dobrze pójdzie to nie Nera ale mój foksterier bedzie w bazie danych WD
Old 16-11-2009, 09:38   #6
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by hubsen View Post
Nie szukam wymówek tylko to wszystko jest poprostu śmieszne Wybiore się do Stobnicy zabiore mojego foksteriera może jakis wilk coś do niej poczuje a wtedy jak dobrze pójdzie to nie Nera ale mój foksterier bedzie w bazie danych WD
Nie rozumiesz idei działania bazy WD. To, że znajdują się tu mutary, ich potomstwo itp., nie znaczy, że takie "hodowanie" jest akceptowane. Umieszczenie psa w bazie Wolfdoga ani w żadnej innej na świecie nie czyni z foksteriera wilczaka.
Chodzi po prostu o informacje; dla hodowców i przyszłych właścicieli wilczaków głównie. Dzięki temu, że umieszczane są tu także psy z tzw. wątpliwych skojarzeń, podane na tacy ich rodowody i wszelkie dostępne dane, ludzie mogą się w prosty sposób dowiedzieć, z jakiego skojarzenia jest szczenię, którym się np. interesuje. Hodowca (albo raczej hodofca) nie może wciskać ludziom żadnego kitu, co byłoby możliwe, gdyby o takich psach nie było informacji.
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 10:56   #7
hubsen
Junior Member

hubsen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
Nie rozumiesz idei działania bazy WD. To, że znajdują się tu mutary, ich potomstwo itp., nie znaczy, że takie "hodowanie" jest akceptowane. Umieszczenie psa w bazie Wolfdoga ani w żadnej innej na świecie nie czyni z foksteriera wilczaka.
Chodzi po prostu o informacje; dla hodowców i przyszłych właścicieli wilczaków głównie. Dzięki temu, że umieszczane są tu także psy z tzw. wątpliwych skojarzeń, podane na tacy ich rodowody i wszelkie dostępne dane, ludzie mogą się w prosty sposób dowiedzieć, z jakiego skojarzenia jest szczenię, którym się np. interesuje. Hodowca (albo raczej hodofca) nie może wciskać ludziom żadnego kitu, co byłoby możliwe, gdyby o takich psach nie było informacji.
No dobrze zgodze sie z tym. Bardzo przydaje sie ta baza WD. Dobrze, że są tu umieszczone psy z wątpliwych skojarzeń. Ale jeśli tym wątpliwym skojarzeniem są mutary to dlaczego jeden z ich potomków ma takie osiągnięcia wystawowe i to jako wilczak czechosłowacki? http://www.wolfdog.org/php/modules.p...cesses&id=7853
Old 16-11-2009, 10:06   #8
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by hubsen View Post
Nie szukam wymówek tylko to wszystko jest poprostu śmieszne
Jeśli jest śmieszne, to co tu jeszcze robisz?

Czy naprawdę serio sądzisz, że w ten sposób uda Ci się przekonać solidnych hodowców wilczaków, którym zależy na dobru rasy, iż powinni zacząć rozmnażać swoje psy bez wyrabiania im papierów i sprzedawać za pół darmo cwanym biedakom jak Ty, co to chcą mieć i rybki i akwarium ?

A może Ty po prostu jesteś kolejnym wcieleniem GZW, czyli "Grupy Zwalczającej Wolfdoga" i chodzi Ci o rozpoczęcie następnej rozróby na forum?
W końcu jeśli już bawimy się w teorie spiskowe, to czemu miałyby dotyczyć tylko jednej "psiartii"

Rona jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 10:22   #9
btd
złośliwy krasnolud

btd's Avatar

Takim tekstem jak po gwiazdkach to ty wywołujesz następną rozróbę.

Last edited by btd; 16-11-2009 at 10:36.
btd jest offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 10:46   #10
hubsen
Junior Member

hubsen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
[b]J cwanym biedakom jak Ty
[/size]
To było poniżej pasa!!!! To że mam roczne wynagrodzenie pewnie na poziomie połowy tego co wiekszość z Was to nie znaczy, że można tak na mnie pisać!! to było najnormalniej chamskie!!!! Czyżby już brak argumentów??
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules