|
|
|
|||||||
| Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
love and terror
|
co ona na tym tylku, siersci nie ma?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Ma
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Byłam w tym schronisku i ta sunia która jest na zdjęciach jest od lipca w adopcji
. Sam kierownik schroniska wyczesywał jej kłaczki przed oddaniem do nowego domu a w szukaniu domu według jego s łów pomogły mu wolontariuszki z Lublina.Obecnie jest tam inna sunia podobna do wilczaka aczkolwiek wydaje mi się nie tak bardzo jak tamta. PRZEDE WSZYSTKIM TA SUNIA KTÓRA OBECNIE PRZEBYWA W SCHRONIE NIE MA TYLE ŻÓŁTEGO KOLORU SIERŚCI. NIE JEST TO CHYBA JEDNAK TA SUNIA CO NA ZDJĘCIACH Z MAJA I na BLOGU NOWEGO DWORU!!! TA OBECNIE PRZEBYWAJĄCA TAM SUNIA TRAFIŁA DO SCHRONISKA NIEDAWNO I OD RAZU W CIĄŻY. Zrobiłam jej parę fotek. Postaram się wstawić za chwilę Pozdrawiam Bożena
http://henrykowka.wolfdog.org/ Last edited by konek; 25-10-2009 at 21:51. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Czy te zdjęcia które są wstawione z datą 17.10.2009 były z tą datą robione? Jeżeli tak to ta sunia powinna mieć niedawno szczeniaki.
|
|
|
#5 |
|
Member
|
Fotki suni jak jeszcze była w ciąży, nie pamiętam dokładnie daty kiedy byłam tam ale niedawno jakiś miesiąc temu. Chyba więc niedawno urodziła. Do mnie była bardzo przyjazna i bardzo smutna ale jak widać jeszcze kłaczków takich nie miała. Chyba wybiorę się tam jeszcze raz, może da się wyszczotkować bo przykro patrzeć i jeszcze podpytam kierownika o nią. Ode mnie jest to ok. 60 km. Evel jeżeli jesteś z Lublina to może wybierzemy się razem, lublin jest po drodze. Dobrze gdyby znalazła dom i jeżeli już urodziła to kto wie. Fajnie że na dogomanii sunia ma nowy wątek.
![]() ![]() ![]()
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
O kurde
Wychodzi na to, że w jednym wiejskim schronie w dość krótkim okresie czasu były dwa "wilczaki" i to na dodatek suki... Coś mi tu śmierdzi, ciekawe czy w okolicy nie ma handlarza sprzedającego "pisz pan wilki" Mogę podjechać do Nowodworu, mnie pasuje najlepiej w sumie jakoś w weekend - piątek (co drugi piątek mam prawie całkiem wolny, np. ten najbliższy - 30.10) czy sobota. Kurczę, to mam zagwozdkę. To chyba rzeczywiście dwie inne suki - tamta wcześniejsza miała bardziej żółtawy wierzch pyska, ta jest bardziej siwa. Widziałam, że obecna jest gruba jak beczka. Jeśli urodziła, to szczeniaki zostały pewnie uśpione. Jeśli jeszcze nie urodziła to pewnie zostawią jej jedno szczenię a resztę uśpią. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
A mnie się wydaje ( patrząc na fotki wcześniejsze i terazniejsze ) że to ta sama sunia , bo i ta z fotek na poczatku tematu i ta która jest na fotkach Bożeny , mają jedną ceche wspólna - charakterystyczne uszko lewe lekko klapniete - przyjzyjcie sie dobrze , chyba że sie myle
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|